Euroleague'de En Çok Kazanan Basketbolcular! Listede Tanıdık İsimler Var

Euroleague'de takımlar sezon öncesinde yeni transferlerini yaptı veya kadrosunda yer alan oyuncular ile sözleşmelerini uzattı. Yapılan sözleşmeler sonunda ise oyuncuların takımlarından alacağı yıllık ücretler belli oldu. İşte Euroleague'de en çok yıllık kazanca sahip basketbolcular 👇

Euroleague'de En Çok Kazanan 10 Basketbolcu

  • 10 - Tornike Shengelia (Virtus Bologna) - 2 milyon dolar (37 milyon TL)

  • 9 - Tomas Satoransky (Barcelona) - 2 milyon dolar (37 milyon TL)

  • 8 - Kevin Pangos (Olimpia Milano) - 2 milyon dolar (37 milyon TL)

  • 7 - Nicola Melli (Olimpia Milano) - 2 milyon dolar (37 milyon TL)

  • 6 - Mike James (AS Monaco) - 2 milyon dolar (37 milyon TL)

5- Will Clyburn

Geçen sezon CSKA Moskova forması giyen ve Rus temsilcisi ile bir Euroleague şampiyonluğu yaşayan tecrübeli Amerikalı oyuncu, ülkemizde daha önce Darrüşşafaka forması giymişti. Will Clyburn transfer döneminde Rusya'nın içinde bulunduğu savaş sebebi ile takımdan ayrılarak Anadolu Efes'e katıldı. Anadolu Efes'in oyuncuya ödediği yıllık maaş ise 2 milyon dolar (37 milyon TL).

4- Milos Teodosic

2011-2017 yılları arasında CSKA Moskova forması giyen Teodosic, Rusya'da geçirdiği altı sezonun ardından NBA'e geri dönmüştü. 2019 yılında ise Avrupa basketboluna geri dönen Sırp oyuncu Virtus Bologna ile sözleşme imzaladı. Teodosic'ın Virtus Bologna'dan yıllık kazancı ise 2.1 milyon dolar (39 milyon TL).

3- Vasijie Micic

Listenin üçüncü sırasında Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim var. 2018 yılında Zalgiris Kaunas'tan temsilcimize katılan Ergin Ataman ve taraftarın vazgeçilmezi olan Micic Efes'ten yeni imzaladığı sözleşme ile 3.3 milyon dolar (61 Milyon TL) kazanıyor.

2-Shane Larkin

Anadolu Efes'te Will Clyburn ve Vailije Micic'ten sonra bir isim daha en çok kazanalar arasında. Shane Larkin Euroleague'de en çok kazanalarda ikinci sırada ter alıyor. Micic gibi 2018 yılında takıma katılan Shane Larkin Anadolu Efes'le olan sözleşmesini uzattı ve yıllık 4 milyon dolar (74.3 milyon TL) kazanıyor.

1-Nikola Mirotic

Barcelona'nın 2.08'lik uzunu Nikola Mirotic Euroleague'de en çok kazanca sahip isim. 2019 yılında NBA'den Avrupa'ya dönen yıldız isim Barcelona'dan yıllık 5 milyon dolar (92.8 milyon TL) kazanıyor.

İlginizi Çekebilir 👇

Euroleague'de Yeni Sezon Heyecanı Başlıyor: Euroleague İlk Hafta Programı

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
07.10.2022

Tomas Satoransky bedavaya oynuyormuş

07.10.2022

Kaynağınız ne bilmiyorum ama Micic’in aldığı maaş iddalara göre 5 milyondan fazla. NBA de en düşük çaylak maaşları belliyken neden 3 milyona burada kalması mantıklı mı? Clyburn için de milyar yazmışsınız.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ