Etkinlik Anneleri, Okul Öncesi Öğretmenleri Toplanın: Yumurta Kolisinde Büyük Tehlike!

Son yıllarda 0-3 yaş ve okul öncesi eğitimin önemi iyice anlaşıldı. İnsan beyninin hayatının ilk 6 yılındaki gelişim hızı gerçekten inanılmaz olurken, bunu çocuk yetiştirenler zaten tecrübeyle öğreniyor. Yapılan araştırmalar, sadece fiziki ihtiyaçları karşılanan çocukların, sevgi ve ilgi gören çocuklara görece, zeka ve ruhsal gelişimlerinde gerilik olduğunu gösteriyor. Çocuk yetiştirmeyi önemseyen ailelerin artıyor olması bu alanda haliyle bir pazar oluşturdu. Eğitime önem verenler arttıkça oluşan piyasada eskiden 'oyun' denilen ve çocukların temel ihtiyacı olan her şey artık 'etkinlik' olarak sunuluyor.

Çocuklarını etkinliğe "boğan" ebeveynler de adeta birer geri dönüşüm gurusu oluyor.

Tuvalet kağıdı, kağıt havlu ruloları, plastik çatal kaşıklar, lateks eldivenler, abeslang olarak da bilinen doktorların kullandığı dil çubuklar, daha neler neler... 

Peki bu malzemelerden yumurta kolisinin içindeki sağlık tehlikesini biliyor musunuz?

Instagram'da paylaşılan bu post, her şeye etkinlik malzemesi gözüyle bakan, marketten alınanları atmayan, biriktiren ebeveynleri korkuttu.

Bu kartonlar tek seferlik paketleme olarak kabul edildiğinden tekrar kullanımlarının ABD Sağlık Bakanlığına bağlı FDA tarafından yasak olduğu belirtiliyor.

Yüzeysel özellikleri nedeniyle mikro gözeneklerinin milyonlarca olduğu bilinen ve mikroskoplarla da görülen bu kartonların yapısında hastalığa neden olabilecek mikroorganizmaların da tutunulabilmesi mümkün oluyor.

annedirhersey.com

Sadece evde çocuk etkinlikleri değil bir çok sanat ve hobi etkinliğinde de kullanılan yumurta kartonları yeniden kullanılarak yumurta kabuklarından da gelen hastalık yapıcı mikroorganizmaları çapraz bulaşıma açık kılıyor.

Özellikle 'salmonella'ya dikkat çekilirken, bu bakterinin 12 ila 72 saat içerisinde ishal, ateş, bulantı, kusma ve karında kasılma, ağrı belirtileri gösterdiğine dikkat çekiliyor. 4 ila 7 gün süren hastalığın doktor tarafından uygun görülen antibiyotik tedavisiyle atlatıldığı belirtiliyor.

Çiğ et ve süt ürünleriyle kümes hayvanlarından da bulaşabilen hastalık, yumurta kolilerinden de bulaşabilirken, bu malzemenin tekrar kullanılmamasını ve temas edildiğinde ellerin yıkanmsı tavsiye ediliyor.

Hastalığa karşı, bağışıklık sistemi düşük olanların özellikle de bebekler ve yaşlıların risk altında olduğuna dikkat çekiliyor.

www.cizgi.site

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede