Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan Hayvan Hakları Yasası'na Ayakta Alkışlanacak Tepki!

Etimesgut Belediye Başkanı, oyuncu Erdal Beşikçioğlu sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceğini duyurdu. Kendi belediyesine bağlı ilçeler için sunduğu çözüm ise tüm belediyelere örnek olacak nitelikteydi!

Muhalefetin tepki gösterdiği, 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Oylamada 275 milletvekili kabul, 224 milletvekili ret oyu verdi. Bir milletvekili ise çekimser kaldı. Sokak hayvanlarına ötanazinin önünü açacağı düşünülen Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kabul edilmesi ülkenin büyük bir çoğunluğunu resmen ayağa kaldırdı.

Kaçıranlar için yasa meclisten geçtikten sonra sıcağı sıcağına verilen tepkilerden bu yazımızda bahsetmiştik:

Sokak Hayvanları Yasası'nın Geçmesine Twitter'da Gelen Tepkiler

Ünlü isimlerden yağan tepkileri de bu yazımızda toplamıştık:

TBMM'den Geçen Sokak Hayvanı Yasası'na Ünlülerden Tepki Yağdı!

Geçtiğimiz dakikalarda bir tepki de Etimesgut Belediye Başkanı, oyuncu Erdal Beşikçioğlu'ndan geldi. Üstelik tepkisi havada kalan bir tepki değil, uygulamaya geçirilebilirse tüm belediyelere örnek teşkil edecek bir tepki oldu.

Sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceklerini, belediyenin bekçiye ihtiyacı olan onlarca binası bulunduğunu belirten Beşikçioğlu,

'Şimdi biz ne yapacağız bu yasa karşısında? Ben, belediye olarak bu can dostları, bu arkadaşları belediyede görevlendireceğim. Bu nasıl olacak? Bizim Fen İşleri'nin garajı var, park ve bahçelerin garajı var, tır otoparkımızın garajı var. Sosyal tesislerimize sahip çıkacak bir tane can dostuna ihtiyacımız var. Bizim elimizde onlarca bina var. Ve bu binalarda da birer bekçiye ihtiyacımız var' açıklamasında bulundu.

Sözlerini ise, " Bizim barınaklarımız artık bir rehabilitasyon merkezine, bir eğitim merkezine dönüşecek. Köpekleri, artık ben toplamayacağım, sizler getireceksiniz" diyerek bitirdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Buzun İçine Girip Ellerini Kavuşturan "Ünlüleri" Sorgulayan Gülben Ergen, Ünlü Olduğunu Unutunca Dillere Düştü
Dünyanın En Alakasız İkililerini Bir Araya Getirdik: Başka Bir Evrende Çocukları Olsa Nasıl Gözükürdü?
Simge Sağın'ın İlkokul Düzeyindeki Dans Şovu da Freddie Mercury Tipli Çocuk Ruhlu Dansçısı da Dillere Düştü!

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
YORUMLAR
31.07.2024

İşte bu yaaaa koy kurumlara misss. İsteyince toplayıp hapse tıkmak ya da öldürmek dışında da çareler varmış demekki. Bizim burası bu yönden çok iyi örnek alın İzmir’den. Bizim çocuklar metro ve dükkanların girişlerinde yatıyorlar serin serin 😇 Bu arada insanları da eğitmeniz lazım. Bilinçli insanların yaşadığı yerlerde ortak yaşam var. Gerisinin olduğu yer tırt!!!

31.07.2024

köpek eğitiminden pek anlamıyor belli ki. o saldırgan sürü halinde gezen çocuğunuzu çoluğunuzu sakat bırakan köpeklerden bekçi olacağını düşünüyorsanız o pembe gözlüklerden bir de bana gönderin. kimse o minnoş kendini sevdiren uslu uslu ortalıkta oturan sevimli köpeklerden bahsetmiyor zaten

31.07.2024

parti kur oy verelim başkanım🫶🫶

seni boşuna sevmedik Behzat amirim 😍🥰

TÜM YORUMLARI OKU (56)