Et Yemeyi Bıraktığınızda Başınıza Gelecekleri Merak Ediyorsanız İşte Size 11 Cevap

New York Üniversitesi'nden Michelle McMacken's in yayınlarına göre; çok iyi ve doğru bir şekilde yapılırsa et içermeyen bir diyetin oldukça sağlıklı olabileceği görülüyor.

Büyük bir kısmımız et yemeyi çok seviyoruz ama önyargılı olmadan et yemeyi bıraktığımızda neler olabileceğine bir göz atalım...

1. Düşündüğümüzün aksine hayvanların geniş bir acıyı hissetme yelpazesi var, et tüketimi azalırsa bu acı da azalabilir.

Hayvanlara verdiğimiz hasar düşündüğümüzden de fazla, kesim işlemi etik olmadığında kaçmaları çok normal. Öncelikle kesimin etik olduğundan emin olmalıyız. Yani hayvan acıyı hissettiğinde, ya da diğer hayvanların kesildiğini gördüğünde durumun farkına varıyor.

2. Zaten oldukça yıpranmış olan doğayı da daha fazla yıpratmamak ve bu sayede hastalıklardan korunmak mümkün...

Temel yaşam kaynaklarımız olan sulara akan kanlar karışabiliyor. Kitlesel çevre bozulmaları gözlemlenebiliyor. Kanın sulara karışması da kitlesel hastalıkları ifade ediyor. Şu an Rio'da olan birçok hastalık su kaynaklı.

3. Büyük ölçüde tip-2 diyabet riskinizi azaltabilirsiniz.

Diyabet, çağımızda en çok görülen hastalıklardan biri. Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmalarına göre ise; kırmızı ve işlenmiş et tüketiminin kanserin artışına sebep olduğu biliniyor. Aynı zamanda yüksek hayvan proteini tüketimi tip-2 diyabet riskini de yükseltiyor.

4. Et tüketiminizi azaltmak kilo vermenize de yardımcı olabilir.

Hayvansal kaynaklı olan aşırı protein, vücut tarafından yağ olarak depolanıyor. Bunun sonucunda ise aşırı hayvansal protein alımı kalp hastalığı, diyabet ve kanser riskini artırıyor. Yani daha az et tüketimi, daha az yağ deposu demek!

5. Bitkisel protein tercihiniz hayat kurtarıyor!

Cornell Üniversitesi Beslenme ve Biyokimya profesörü Colin Campbell'in laboratuvar fareleri üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda hayvansal protein verdiği farelerde kanser oranı artarken, bitkisel protein verdiği farelerde böyle bir artış olmamış.

6. Daha merhametli bir yaşam tarzı benimseyebilirsiniz.

Bu konuyla ilgili yayınlanan makalelere göre et tüketimini azaltıp, sadece doğal yollarla ölen hayvanların etini yememizin daha uygun olacağından bahsediliyor.

7. Vücut ağrılarınız bile azalabilir.

Düzenli olarak işlenmiş hayvansal gıda tüketmek, kısa ya da uzun vadeli olarak vücudunuzdaki iltihap seviyelerini yükselterek çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bitkisel kaynaklı besinler ise böyle iltihaplara sebep olmuyor.

8. Hayvansal kaynaklı zehirler (toksinler) vücudunuzda birikmiyor...

Bitki esaslı diyetler doğal anti-inflamatuar içerir. Yani bunun anlamı iltihapla savaşan doğal ilaçlardır. Böylelikle hayvansal besinlerde bulunan toksinler vücutlarınızda birikmemiş oluyor.

9. Kolestrolünüz dengeli hale geliyor.

Hayvansal ürünlerde bulunan doymuş yağ, kolestrol düzeyini etkiliyor. Bitkisel besinlerle ise kolestrol ilaçlarının yarattığı etkiyi yakalayabilirsiniz.Bitkilerde doymuş yağ oranı çok az ve sıfır kolestrol içeriyor.

10. Bitkisel besinlerde bulunan lifin, bağırsaklardaki vücuda faydalı bakterilerin üretimini arttırdığı biliniyor.

Sık kırmızı et yiyen bir kişinin bağırsağındaki etobur mikroorganizmaların eti parçalayıp ortaya çıkardıkları küçük ham maddeler, karaciğer hücrelerinde kısa adı TMAO olan moleküle dönüşür. TMAO damar sertliği oluşumunu kışkırtarak kalp krizi, inme ve damar daralmasına yol açar. Sadece bitkiyle beslenenlerin bağırsağında etobur mikroorganizmalar aç kaldıkları için yerlerini otobur mikroorganizmalara bırakırlar. Bu kişiler arada sırada et yediklerinde, bağırsaklarında eti parçalayıp küçük maddeleri açığa çıkaracak mikroorganizmalar olmadığı için, karaciğer TMAO imal etmek için gereken hammaddeyi bulamaz.

11. Ölüm zamanınızı bile uzatabilirsiniz.

Telomerler, kromozomların uç kısmında bulunan kapak görevi yapan moleküllerdir. Telomerler her hücre bölünmesinde kısalıyor ve kritik uzunluğa ulaştığında hücre bölünmesi duruyor ve hücrelerimiz ölmeye başlıyor. Çalışmalara göre bitki temelli beslenerek telomerlerin boyunun uzatılması sağlanıp, hücre ölümleri geciktirilebiliyor ve hastalıklar önlenebiliyor.

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
27.08.2016

Kurban Bayram'ı gelirken vejeteryan galeriler hazırlarsınız yılbaşında hindi nasıl pişirilir diye. Ayrıca birinci maddeyi bu galeriye eklediğinize göre İslami usul kesimden haberiniz yok demektir çünkü İslami usul kesimde hayvanlara eziyet edilmez. Hayvan haklarını savunuyorsanız yabancıların fok balıklarını yunusları katlettikleri festivaller var çinlilerin yulin festivali var ispanyolların sırf eğlence için boğalara yaptıkları eziyetler var var babam var. İslam düşmanlığınızı vejeteryanlık adı altında yapmayın. Ayrıca mesele sadece Kurban Bayram'ı değil et tüketimini bırakırsanız kas kaybına ve beyin işlevinde yavaşlamaya uğrarsınız unutkanlık artar bünye zayıflar insanlar vejeteryan yaşamaya uygun yaratılmamışlardır eti de tüketmeli bitkiyi de. Hem hayvanlara yazık da bitkiye değil mi ikisi de canlı insanları doğadan tamamen silelim o zaman. ekolojik denge diye bir şey var bütün canlılar biz de dahil bir döngünün içindeyiz.

27.08.2016

ölümüne iskender ölümüne köfte, kavurma ve döner!!!!!

27.08.2016

2-Bitki temelli beslenme tarzinda da doğayı katledebiliriz 4-Et tüketimi olmadan yapılmış bir diyetle kilo vermek isterken kas kaybına uğrariz 5-Bitkilerde bulunan protein bizim için yetersiz çünkü bitkilerdeki protein etteki proteinler kadar kanımıza iyi karışamıyor. Özetle leş gibi içerik olmuş. İnsanoğlu bugününü biraz da ete borçlu olsun, vücudumuzun en iyi sekilde sindirebildiklerinden biri et olsun ama biri çıksın böyle abuk sabuk bir icerik hazırlasın. Cidden çekilir gibi değilsiniz ya.

Pasif Kullanıcı
27.08.2016

Eğer hayvan doğal ortamda yani kırda bayırda beslenip hiçbir hormon takviyesi almıyorsa yani stres altında değilse, hayvan belli bir olgunluğa geldiğinde tüketebilirsin bunu anlıyorum. Problem şu ki günümüzde hayvanlar fazlasıyla stres altında, yemlerle besleniyorlar, daha fazla süt vermesi için hormon takviyesi yapılıyor, yaşadıkları ortam pislik içerisinde. Bu durumda hayvan zaten sağlıksız, senin için nasıl sağlıklı bir ürün verebilmesini bekleyebilirsin, ve sende böyle bi hayvanla beslendiğinde bedeninde pek çok problem yaşayabilirsin. İçerik tam olarak bununla alakalı, benim nacizane fikrim.

TÜM YORUMLARI OKU (173)