Et Fiyatlarında 'Kriz' Açıklaması: "Artış Daha Yıllar Sürecek"

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) yönetimi, son dönemde et fiyatlarında  yaşanan artışlara yönelik 'kriz' olarak duyurdukları Et ve Süt Kurumu (ESK) yöneticileriyle görüşmelerini açıkladı. Açıklamada, et fiyatlarındaki yükselişin kaç yıl süreceğini de söylediler.

Et fiyatlarında yaşanan yükseliş, vatandaşın alım gücündeki düşüşle satışları vurmuştu.

Ramazan ayı olmasına rağmen vatandaş yükselen fiyatlar nedeniyle alamamış, birçok ilde de 'ucuz et' satan Et ve Süt Kurumu (ESK) kapısında kuyruklar da görülmüştü.

Sektörün önde gelen kuruluşu TÜSEDAD yönetimi, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan'la yaklaşık 2 saat kadar görüştü.

Ekonomim'in aktardığı, TÜSEDAD tarafından yapılan açıklamada, 'Kesim fiyatları yükselecek diye besiciler hayvanlarını ellerinde tutuyorlar' denilirken, 'Sosyal medya paylaşımları bu konuda çok etkili. Bu paylaşımlar her zaman vardı ancak aynı zamanda kırsalda bulunan küçük işletmelerin sayısı ciddi anlamda azalmasına karşın büyüklerin pazarda toplamdaki payı artmış' denildi.

Fiyat konusunda "bir kısır döngünün" oluştuğu, pahalılığın da piyasada üretimi azaltmasıyla hayvancılık politikalarındaki hatalara da değinildi.

'2015 yılında körüklenen kontrolsüz hayvan ithalatı, içeride üreticinin zarar etmesine sebep verdi ve kırsaldaki üretim rekabet edemeyince yerli üretici üretimden çıktı' denilen TÜSEDAD açıklamasında, küçük aile işletmelerinin azaldığı ve tarımla uğraşan insanların üretime geri dönmek istemediği belirtildi.

2009 yılında, doğu illerinden batıya et gönderilmesine karşın, doğuda da üretimin azalmasıyla doğuya et yollandığı belirtildi. TÜSEDAD, uyarılarının siyasi algılanmasına karşın, "Hatalı ithalat kararlarının ne denli büyük bir tehdit olduğuna bugün hep beraber tanıklık ediyoruz" dendi.

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
15.03.2024

Bizde kuru ekmek soğan yiyecek kitle çok, et yemese de olur yeter ki saraydaki sefasını sürsün

15.03.2024

Congratulations 🎉🎉🎉

15.03.2024

İnsanlar ,ben neden köfte biftek pirzola kuzu çevirme döner rosto saç kavurma yiyemiyorum,neden bana şükret biat et diyenler bunlarla besleniyor diye sormadıkça bu işler düzelmez,makarna kömür şükür üçgeninden çıkaları lazım...

15.03.2024

Yani diyorsun ki : Düzülenler düzelmedikçe düzen düzelmez🤪🤣🤣🤣 Makarna kömür sömür babam sömür vaziyeti umumiyeleri 🤣 Biz hep buna alıştırıldık ki birileri buna alıştırmak için tüm altyapıyı kurmuş. Doğuyorsun fakir yaşıyorsun fakir ölüyorsun tüh yine fakir. Fakirlik bizim ruhumuza işlemiş vesselam🤣🤣🤣 La et bizim neyimize et layıktır beyimize🤣🤣🤣

15.03.2024

üretici mi kaldı? daha bunlar iyi günler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ