Espressolab'ten Video Paylaşmıştı: Mustafa Varank'a Ticaret Bakanlığı'ndan Örtülü Reklam Soruşturması

CHP’nin Espressolab’e boykot başlatmasının ardından AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, bir grup vekille kahve zincirinin şubesine gidip sosyal medya hesabından video paylaşmıştı. Varank’ın bu paylaşımının ardından Kent Lokantası’na giderek video çeken ve hemen arkasından hakkında ‘örtülü reklam’ soruşturması başlatılan Vedat Milor hatırlatılarak tepki gösterilmişti. 

Varank, Espressolab paylaşımı nedeniyle Ticaret Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Mustafa Varank'ın gündem olan ve tepki çeken o videosuna ilk önce bakalım 👇

Mustafa Varank Kimdir? AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın Siyasi Kariyeri ve Biyografisi

AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, X hesabından yukarıda yer alan videoyu paylaşmıştı.

Varank, videoda “Meclis’te 1 saatlik arada Espressolab’e gelelim dedik. Burada durumlar gayet iyi. Gençler mutlu, vekil arkadaşlarımız mutlu' sözlerine yer vermişti ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Varank'ın bu paylaşımı akıllara Kent Lokantası'ndan video çektiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Vedat Milor'ü getirmişti. Milor'e, Ticaret Bakanlığı tarafından 'örtülü reklam' soruşturması başlatılmıştı.

Detaylar için... 👇

Oğuzhan Uğur'dan Mustafa Varank'ın Espressolab Paylaşımına Vedat Milör Göndermesi!

Varank, Ticaret Bakanlığı tarafından Espressolab'ten çekip paylaştığı videoya 'örtülü reklam' soruşturması başlatıldığını duyurdu.

twitter.com

Mustafa Varank paylaşımında şunları dedi:

'Şikayetler ve benim de talebim doğrultusunda Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı, paylaşımım ile ilgili inceleme başlatmış, tarafıma cevaplanmak üzere sorular göndermiştir.

Paylaşımın, reklam amaçlı değil CHP Genel Başkanı'nın yerli markalara karşı hasmane, ayrımcı ve faşizan siyasi tutumuna karşı yapıldığı zaten kamuoyunun malumu.

Ama bu eylemle, maddi çıkar karşılığı örtülü reklam arasındaki farkı herkesin anlaması için Bakanlığımızın soruşturmasında talep edilen cevap ve bilgileri süresi içerisinde kendilerine teslim edip, neticeyi şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağım.'

Hassasiyeti sebebiyle Ticaret Bakanlığı'na teşekkür ediyorum.'

Soruşturma yazısında ise şu ifadeler yer aldı:

“Bakanlığımıza yapılan başvuru üzerine şahsınıza ait olduğu tespit edilen “varank” isimli Instagram hesabından yayınlanan 25.03.2025 tarihli video paylaşımınız örtülü reklam yönüyle, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 63’üncü maddesi uyarınca oluşturulan Reklam Kurulu Başkanlığınca incelemeye alınmış bulunmaktadır.”

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Boykotyap.com Nedir? Özgür Özel’in Açıkladığı CHP Boykot Listesi
Özel'in Boykot Çağrısının Odağındaki Espressolab'in X Hesabı Kapatıldı
Bir İçerik Üreticisi EspressoLab’de Boş Bardak ile Destek Videosu Çeken AKP’li Gençleri Taklit Etti

Popüler İçerikler

Aybüke Pusat'a Destek Vermişti: "Boykot" Diyen Yunus Günçe 59 Şehirdeki Oyununun İptal Edildiğini Açıkladı!
Ekrem İmamoğlu Protestolarında Tutuklanan 102 Kişi Daha Tahliye Oldu: Aralarında Berkay Gezgin de Var!
Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı: "Bugün Cumhurbaşkanlığı Koltuğu Padişahlık Koltuğudur, CHP'ye Vermezler''
YORUMLAR
28.03.2025

kendin çal kendin oyna ,ne kadar namuslu bir adamsın sen öyle maasallah (!)

28.03.2025

Yazmadan önce bu yorumu aradım

28.03.2025

tamam tamam yedikk yedik 🤪🤪🤪 feyk soruşturma açtınız tamam

28.03.2025

Kusura bakmada ekremin temiz olduğunu yemişsin, bu sana çerez gelir hahsjdjsbbd

28.03.2025

Bunlar yerli marka da,Kent lokantası gâvur malı mıydı?

28.03.2025

Yok gavur sevicilerin malı

TÜM YORUMLARI OKU (64)