Kadınların iş hayatına atılması maalesef ülkemizde hâlâ tartışmalı bir konudur. Özellikle evliliklerde erkeklerin, kadınların çalışma hayatıyla ilgili düşünceleri oldukça tepki çekmektedir. Peki ya kendi hemcinslerimiz? Twitter'da @yekneva adlı bir kullanıcı, erkeklerin eşlerinin çalışmasını istememesine hak verdiğini dile getiren bir paylaşımda bulundu. Paylaşım zıt düşünen taraflar arasında tepkiye neden oldu.
Çalışmaktan daha güzel bişey var mı ya? ekonomik özgürlüğünün elinde olması, eşi bile olsa minnet etmemesi. Çalıştırmak istemeyen bir sürü koca var ama düşünsenize okuyor meslek ediniyorsunuz biri karşınıza çıkıyor "çalışmanı istemiyorum" diyor yazık değil mi onca emeğe
eşini çalıştırmak istemeyen erkek mi? oğlum biz yetkili bir mercii değiliz. Kadın malımız değil, artık buna bi karışmayın Allah için ya. kadının iş hayatına girmesi erkeğin onayıyla mı oluyor? Hala kaldı mı bu düşünceler?
Karisinin Maas kartini elinden alan erkekler biliyorum erkekler gercekten menfaat pesinde paranız yoksa sevgide yok onlar için. Diger türlü her kadın calismali kendi ayaklarinin uzerinde durmali devlet kadinin Calisma șartlarını kolaylastirmali bunun icin anayasada olumlu adimlar atmali.