Venüs'ün anatomisi, imkânsız uzunluktaki boynu ve sol omzundaki anatomik olarak mümkün olmayan açı eserin maniyerist tarzda yapıldığını göstermekte. Venüs'ün ergen bir kadın olarak denizden doğarak kıyıya çıkışı betimlenen tablo, galerideki Botticelli Odasının merkezinde yer alıyor.
Sanat müzelerini gezdiyseniz aşinasınızdır, çıkışta yer alan müze dükkanlarında genellikle sergilenen sanat eserlerinin kartpostalları, bu eserlerin çizilmiş olduğu eşarplar, şemsiyeler, çantalar, t-shirtler satılmaktadır. Gaultier, bu yılın başlarında Rönesans tablolarının basılı olduğu bir dizi tasarım içeren “Le Musée” koleksiyonunu piyasaya sürdü. Moda evi, uzun sarı saçlarıyla beline sarılan aşk ve güzellik tanrıçasını tasvir eden Venüs'ün Doğuşu'nu çok çeşitli giysilerde; gömlekler, tozluklar ve korseler…, kullanmış. Koleksiyonda ayrıca Peter Paul Rubens'in “The Three Graces” ve Michelangelo'nun “The Creation of Adem” eserlerinden elde edilen görseller de kullanılmış.
Son akşam yemeğinin herkes ekmeğini yedi..Eser sahibimi telif alsın yoksa isa ve yoldaşlarımı?
500 yıllık telif mi olur kardeşim? "Bir resmin de bu kadar zaman ekmeği yenmez" düşüncesiyle böyle tablolarda telif falan aranmaz bence.
Başlığa bakınca bir bilgisel bekliyor insan ama sadece bir habermiş.