Eskiden Vegandı Şimdi Sadece Et Yiyor! Örümcek Tarafından Isırıldıktan Sonra Et Yemeye Başlayan Kadın

Önceden vegan olan, yani hiçbir hayvansal gıda tüketmeyen Sylwia Tabor isimli kadın, bir örümcek ısırığından sonra SADECE et tüketmeye başladı. Bu Örümcek Adam'ı aratmayan hikaye Sacramento, California'da yaşandı. Detayları merak ediyorsanız, Ladbible kaynaklı içeriğimize bir göz atın.

Kamp yapmaya gitti, bir örümcek ısırığıyla başına gelmeyen kalmadı.

2017'nin Temmuz ayında kamp yapmaya giden Tabor, bir örümcek tarafından ayak bileğinden ısırıldı ve vücudunda sivilceye benzer izler oluşmaya başladı. Hatta ve hatta ayak bileğinde çürükler bile oluştu.

'Başlarda hiç önemsememiştim. Sadece ayak bileğimde küçük bir ısırıktı. Fakat Ağustos sonu gibi kasık bölgemde de aynı kırmızı izlerden fark ettim. İzler sonraki günlerde büyüdükçe büyüdü ve elimin boyutuna ulaştı.' dedi.

Hastaneye kaldırıldı!

Hastalık neredeyse tüm vücuduna yayılmaya başlayan Sylwia, apar topar hastaneye yetiştirildi ve son derece ölümcül olabilen Nekrotizan Fasiit (yumuşak doku enfeksiyonu) tanısı kondu. Sylwia, hastalığın daha fazla yayılmaması için 3 saat süren bir ameliyata alındı.

Şimdilerde ise Sylwia, vegan olduğu zamanlara göre daha sağlıklı hissettiğini söylüyor.

Talihsiz kadın, hastalık nedeniyle aşınmış karın derisinin yenilenmesi için doku nakli olmak zorunda kaldı. Fakat sadece dıştan etkilenmekle kalmadı, sonraki aylarda da döküntüler ve ishal problemi olmadan neredeyse yemek yiyemez hale geldi. 

'İçtiğim antibiyotikler, bağırsağımdaki sindirmeye yarayan yararlı bakterileri öldürdü, midem altüst oldu ve çok kötü hissediyordum. Sanki veganlığımın en kötü zamanlarını yaşıyordum.' dedi.

Veganken iki kaburgası birden kırıldı.

Sylwia ilk kez 2008 yılında vegan olmaya başlamıştı. Ama sadece 3 yıl içerisinde onu güçsüzleştirmesi ve hatta kutu taşırken iki kaburgasının kırılması sebebiyle veganlığı bırakmak zorunda kaldı.

Daha sonralarda o kamp gezisine kadar daha dengeli bir sebze-et diyetine dönmüştü.

Sylwia örümcek ısırması sebebiyle aceleyle hastaneye kaldırılmıştı.

Antibiyotik kullanırken yiyebildiği tek şeyin et olduğunu söyledi. Bir arkadaşının 'etobur diyetine başla' şakası üzerine, Ocak 2018'de sadece az pişmiş biftek ya da sakatat yemeyi denedi. 

'Ne kadar çok araştırırsam o kadar etin en etkili besleyici yol olduğunu gördüm. Hatta yanına karbonhidrat ve sebze de eklendiğinde daha da faydalı.' diyerek et yemenin sağlığımız için en yararlı yöntem olduğunu iddia etti.

Şimdilerdeyse, önceki vegan günlerini aklına bile getirmiyor.

'Şu anda hiç olmadığım kadar iyi hissediyorum. Normal beslenirken bile böyle hissetmiyordum.' diyor ve sadece etle beslenerek hayatına devam ediyor.

"Eğer sadece et yemenin garip olduğunu düşünen insanlar varsa, bir kere deneyin. Belki kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir."

Aslen etik kaygılar sebebiyle veganlığa başlayan kadın, şimdilerde yediği etin nereden geldiğine emin olduğunu söylüyor. Etlerini yerel çiftçilerden alıyor ve iyi yerden geldiğine emin oluyor. Böylece önceden kaygılandığı etik konuları hakkında artık endişelenmediğini söylüyor. Bir zamanlar tek besin kaynağı olan sebzeler ve tohumların aslında besleyici olmadığını ve onu uzun vadede kötü etkilediğini de söylüyor.

Peki siz bu 'sadece et yiyerek beslenme' hakkında ne düşünüyorsunuz? Sylwia'nın da iddia ettiği gibi bizler için yararlı mı yoksa sağlığımıza zararları da var mıdır? Yorumlarda buluşalım.

Popüler İçerikler

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
07.01.2019

ortası olmayan insanların hep büyük sorunları olur.

sebzelerin besleyici olmadığını?! Bu kizda zke surulecek kadar bile akıl yok. Yakında bu sefer aşırı proteinden dolayı sorunlar yaşayacak. Mal.

07.01.2019

Biz istesek bile sadece et ile beslenemeyiz bacım.Burası Türkiye,et fiyatları uçuk buralarda.

TÜM YORUMLARI OKU (18)