Eskiden Hindistan'da Son Derece Normal Olsa da Öğrenince Midenizi Altüst Edecek 10 Tuhaf Gelenek

Hindistan'da bir zamanlar normal kabul edilen ama çok vahşi ve iğrenç olan bazı ritüeller sizi şaşkına çevirebilir. Zengin bir kültüre sahip olan Hindistan'ın hayran olunacak tarafları olsa da enteresan bir yüzü de var. Bu ülkenin yamyamlıktan bebek fırlatmaya dayanan tuhaf geleneklerini merak ediyorsanız sizi şöyle alalım. 👇

Kast sistemi ve Ganj Nehri'yle tanıdığımız Hindistan zengin bir kültüre sahip, köklü ve ilginç bir ülke.

Ancak gelin görün ki bazı gelenekleri gerçekten tüyler ürpertici! Bazıları hala devam eden bazıları ise maziye karışmış bu geleneklere beraber bir göz atalım!

1. Hindistan'ın güney bölgesindeki Kali tapınaklarında düzenlenen ritüellerde insanlar kendilerini kancalarla kazıklara asıyorlar!

'Garudan Thookam' adı verilen seremoniler dans ederek başlıyor ve sonrasında kuşlar kralı 'Garuda' gibi giyiniliyor. Kostümleri giyen katılımcılar sonrasında kendilerini sırt derilerinden asıyorlar. Bu kutlamalarda amaç; şeytan Darika'yı öldüren tanrıça Kali'ye hürmetlerini sunmak. Garuda kostümleri ise tanrıça Kali'ye kurban edilen Garuda'yı temsil etmek için tercih ediliyor.

2. Lanetli bir dönemde doğan kadınlar ilk evliliklerini muz ya da 'pipal' ağacıyla yapmak zorundalar!

Hindistan kültüründe astroloji önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda Mars döngüsünde doğan kadınların gelecekteki kocaları için lanetli olduklarına inanılıyor. Bu yüzden bu kadınlar önce ağaçlarla evlendiriliyorlar! Böylece lanetten kurtulduklarına inanılıyor fakat ağaçlar evlilikten sonra ne yazık ki kesiliyor. Ayrıca evlenmek isteyen çiftin evcil hayvanı veya Efendi Vishnu'nun heykeli de ağaçlara alternatif olarak kullanılabiliyor...

3. 'Thaipusam' adı verilen kutlamalarda katılımcılar bedenlerini iğneler ve sivri uçlu çubuklarla deliyorlar.

Bu kutlamalar her yıl Ocak ve Şubat aylarında, dolunay çıktığında yapılıyor ve amaç Efendi Murugan'a sağlık ve huzur bahşetmesi için dua etmek. Festivalin amaçları çok barışçıl olsa da ritüeller epey acımasız. Katılımcılar dillerini, yanaklarını ve derilerini deliyor, sırt derilerine takılmış kancalarla at arabaları çekiyor ve nicesi. Bu ritüellerle insanların inançlarının güçlendiğine ve ruhen temizlendiklerine inanılıyor.

4. Hindistan'daki 'Aghori Sadhus' adı verilen toplum, hayal edebileceğiniz en rahatsız edici ritüellere sahipler... 👇

www.youtube.com

Bu ritüeller yamyamlık, çıplaklık, ruh çağırma, idrar içme gibi can sıkıcı eylemleri barındırıyor. 'Shav Putra' adı verilen ayin ise en kötüsü. Bu ayinde Aghoriler bir ceset üzerinde meditasyon yapıyorlar. Daha sonra cesedin kafası kesiliyor ve kafatası yiyecek saklamak için kullanıyor. Geri kalan insan etini tüketmek de ayinin bir parçası.

Tabii bu cesetler için insan öldürmüyorlar, nehirlere atılmış ölüleri topluyorlar. Ayrıca yüzlerindeki boyalar da genelde yakılmış cesetlerin külleri...

Alkol, uyuşturucu ve cesetlerle ilişkiye girme de toplulukta sıkça gözlenen alışkanlıklar. Aghoriler için en pis şeylerde bile saflık görebilmek kendilerini tanrılara adadıklarının bir göstergesi. Bu ritüellerin çoğu ortodoks Hinduizm'de yasaklı olan eylemler, bunu da belirtelim.

5. 'Dul yakma' veya 'Sati' ritüelleri de tuhaf mı korkunç mu karar veremediğimiz Hint geleneklerinden biri.

Geleneğin doğduğu zamanlarda eşlerini kaybeden kadınlar, kocaları yakılırken ateşe atlayarak sadakatlerini ve cesaretlerini kanıtlıyor ve kahraman olarak görülüyorlardı. Sonradan bir nevi ceza ve cinayet haline gelen bu gelenek geçmişte bazı liderler tarafından durdurulmaya çalışılsa da başarılı olunamamıştı. Neyse ki yakın tarihte, 18 yaşındaki genç bir kadının intihar etmeye zorlanmasından sonra Sati ritüeli resmi olarak yasaklandı.

6. Bani festivalinde üç farklı kasabanın sakinleri uzun bambu sopalarıyla ölümüne dövüşüyorlar!

Efendi Shiva'nın şeytanı öldürmek için ölümcül bir çatışmaya girmesini onurlandırmak adına bu ritüel gerçekleştiriliyor. Gece başlayan dövüşler sabahın erken saatlerine kadar devam ediyor. Silahların baltalardan bambu sopalarına dönüşmesine rağmen katılımcılar her sene ciddi şekilde yaralanıyor. Bu yüzden festival sırasında tıbbi müdahaleye hazır ekipler ve polisler mutlaka konuşlandırılıyor.

7. 'Nag Panchami' adı verilen dini kutlamalarda Hintler, saygı duydukları 12 yılana adak adıyorlar.

Aslında bu adaklar Efendi Shiva adına yapılıyor çünkü onun yılanlarla arkadaş olduğuna ve onları korumakla görevlendirildiğine inanılıyor. Festivalin gerçekleştiği Temmuz ve Ağustos aylarının ise yılanların göç dönemi olmasından dolayı önemi var. Bu dönemde yılanlar orman ve taşradan yerleşim yerlerine doğru yolculuk ediyor ve birçok insan yılan ısırığından dolayı hayatını kaybediyor. Bu kutlamalarda amaçlardan biri de yılanlara karşı koruma sağlayacağına inanılması.

8. 'Lathmar Holi'yi kutlamak adına birbirlerine sopayla vurmak için yüzlerce insan küçük bir kasabaya akın ediyor!

www.behance.net

Önce erkekler geliyor ve sonradan kutlamalara katılan kadınlar ise erkekleri boyaya buluyor. Daha sonra kadınlar erkeklerin etrafında dans ediyor ve geleneksel şarkılar seslendiriyorlar. Diğer gün kadınlar önce gidiyor ve erkekler onları boyamaya geldiklerinde kadınları ellerinde sopalarla beklerken buluyorlar.

Erkekler kendilerini korumaya çalışırken kadınlar onları bu sopalarla dövüyor ve festival tamamlanıyor...

www.behance.net

Efsaneye göre Efendi Krishna genç bir erkekken aşık olduğu kadın bu kasabada yaşıyormuş. Bir gün 'Holi' arifesinde arkadaşlarıyla beraber bu kadını görmeye gitmiş ancak kadınlar onları görünce rahatsız olarak ellerinde sopalarla gençleri kovalamışlar. Bu ritüeller ise bu olaydan sonra doğmuş.

9. Bazı Hindistanlı insanlar geleneksel olarak 2 yaşından küçük bebekleri 10 ila 15 metre yükseklikten aşağı atıyorlar!

Kökenleri bilinmeyen bu gelenek, inanışı ne olursa olsun her Hint tarafından yerine getiriliyordu. Yeni doğan bebeklerin ölüm oranının yüksek olduğu zamanlarda çaresiz ebeveynler tanrıların yardım etmesi için bu geleneği yerine getiriyorlardı fakat günümüzde dini bir zorunluluk ve festival niteliği kazanmış durumda. Bu gelenek 2009 yılında Hindistan'da yasaklandı fakat kırsal bölgelerde halen rastlanabiliyor.

10. 'Madey Snana' adı verilen ritüelde, kast sisteminin en altında yer alan Dalitler, diğerlerinin yedikleri yemeğin artıklarında yuvarlanıyorlar.

Bu artıkların üstünde yuvarlanmanın hastalıkları iyileştireceğine ve problemlerini çözeceğine inanılıyor. 2020 yılında bu geleneğin yasaklanması için protestolar düzenlendi fakat Dalitler bizzat kendileri geleneğin yasaklanmasını reddettiler. Atalarının mirasını devam ettirmek istiyorlardı...

Hindistan'ın bu ilginç ritüelleri hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım! 👇

Bu içerikler de hoşunuza gidebilir:

Ölümden Sonraki Hayata Değil, Hırsızlara Kapı Yapmışlar! Keops'un Mezarı Olan Büyük Piramit'in İçinde Ne Var?
Rulet Çarkının Algoritmasını Çözen de Var! Kumarhaneleri Kandıran Dolandırıcıların Filmleri Aratmayan Öyküleri
Karşınızdaki Kişinin Size Psikolojik Oyunlar Oynadığını Gösteren 10 İşaret

Popüler İçerikler

Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
YORUMLAR
27.12.2022

abi normal değil bunlar yaaa

27.12.2022

Pakistanda hindistan sınırında bir köyün camisinde abdest alınan yerde abdest alanlar için ipe bağlı ortak bir misvak olması daha korkunç🤢

28.12.2022

Ne ???

27.12.2022

Ya ne denilse az kalacağı bir ülke burası. Berbat ötesi berbatsınız.

28.12.2022

aynen hani sanki insan değil de tobe tobe farkli bir canli falanlar, dünyadan silinwe o ulken cidden dunyanin oksijeni falan bira düzelir

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ