Eski Van Valisi Mehmet Emin Bilmez Kimdir, Kaç Yaşında? Mehmet Emin Bilmez Nereli?

2018 yılından beri sürdürdüğü Van Valiliği görevinden 12 Mayıs 2022 günü alınan Mehmet Emin Bilmez'in yaşamı merak ediliyor. Türk bürokrat Mehmet Emin Bilmez hakkında kullanıcılar 'Mehmet Emin Bilmez kimdir, kaç yaşında? Mehmet Emin Bilmez nereli?' şeklinde pek çok araştırma yapıyor. Görevden alınan vali Mehmet Emin Bilmez'in yaşamını sizler için araştırdık. İçeriğin devamında...

Mehmet Emin Bilmez Kimdir?

Mehmet Emin Bilmez, 1 Şubat 1966 tarihinde doğdu. Aslen Bingöllü olan ve Bingöl'ün Solhan ilçesinin Mutluca köyünde doğan Mehmet Emin Bilmez, uzun yıllardır bürokrat olarak görev yapıyor.

Mehmet Emin Bilmez, ilkokul eğitimini doğduğu köy olan Mutluca'da aldı. Liseyi Bingöl İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ise lisans eğitimini aldı.

Mehmet Emin Bilmez'in Mesleği Ne?

Mehmet Emin Bilmez, 13 Haziran 2017 tarihinde İbrahim Özefe'nin yerine gelerek Ardahan Valisi olarak atandı.

Daha sonra kendisinin yerine Ardahan Valisi olarak Mustafa Masatlı geldi. Mehmet Emin Bilmez ise Van Valisi olarak atandı.

26 Aralık 2018 tarihinde Van Valisi olarak göreve başladı. Bu görevini 12 Mayıs'a kadar sürdürdü. 12 Mayıs 2022 itibariyle ise Mülkiye Baş Müfettişi oldu.

Van'a Kayyum Olarak Atanan Vali Bilmez'den Kameralar Önünde İlk İcraat: Atatürk Portresi Sol Tarafa Asıldı, Yerine Erdoğan'ın Fotoğrafı Geldi
Van Valisi: 'Türkiye-İran Sınırına 295 Kilometrelik Duvar Örülecek'

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi