Eski MEB Hüseyin Çelik: 'Sultan Vahdettin'den Önce İngilizlere Sığınan Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamit'tir'

Medyascope kanalında 'Sağduyu' programına katılan eski Bakan, eski AKP Milletvekili ve Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çelik, 'Bizim dizide Abdülhamit, İngiliz Büyükelçisine tokat atıyor değil mi? Sultan Vahdettin'den de önce İngilizlere sığınan Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamit'tir' dedi.

İşte o anlar... 👇

Hüseyin Çelik'in konuk olduğu programın tamamını buradan izleyebilirsiniz: 👇

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
12.02.2021

Hakikaten bunlar tarih okumuyormu? yoksa at gözlükleri çok hoşlarınamı gidiyor? 2. Abdulhamitin 1 gr aklı yok sizde, 1gr aklı olsaydı kendinizi bir bok zannederdiniz. Hayatını Avrupaya savaş açmış birini, siyasi zekasıyla avrupayı bir birine katan, elindeki asasını Kara Denize soksa Ak Deniz karışır denilen, Siyasi al 100 gr olsaydı 95 gr Abdulhamit de 5 gr diger siyasilere düşer denilen adam (Bismark), Almanya kıralı II. Wilhelm 2. Abdulhamitin karşısında durduğu zaman tir tir estiğini itiraf etmesi. He bu adamların çeyreği etmezsiniz gelipte 2.Abdulhamite laf ediyorsunuz. Abi böyle padişahları ve tarihi olan millet nasılda kendi geçmişine bu kadar saygısız ve hor görüyor. Abi sevmiyorsanız verin bize, bir Azerbaycanlı olarak 2.Abdulhamidin bizim için yaptıklarını hiç bir zaman unutmam aynı zamanda Nuru Paşanın. Gurur duyun tarihinizle... Harbiden çok sinirlendim, tarihden 1 cacık anlamayanlara ve 2. Abdulhamit Han la ilgili ileri geri konuşanlaradır sözüm...

Pasif Kullanıcı
12.02.2021

Offf be! Meğer neymiş Abdulhamid. 1878'de Ruslar Londra kapılarına kadar dayanıp Littledrawer önlerinde piknik yaparken İngilizleri de Abdulhamid korumuştur. Hatta İngilizler Ruslara karşı "bizi koru" diye Orkney adalarını küçük bir ücret karşılığında Osmanlı Devleti'ne bırakmıştır. İşte Abdulhamid böyle biriydi. Tek kurşun atmadan İngilizlerden ada alan, Avrupa'yı tir tir titreten biri.

12.02.2021

Ak partinin dizileri zaten çarpıtma. Abdülhamit ile Aftikayı ve balkanları kaybettik. Sırf parasızlıktan 35 yaş üstü rütbeli askerleri terhis etti tecrübesiz yeni yetmelerde savaşları kaybetti. Böyle strateji olur mu? Hâlen daha övüyorlar.

Pasif Kullanıcı
12.02.2021

Bir amiralimiz yazmıştı sanırım: Abdulhamid yüzünden Osmanlı'da gemi yapımı bilen adam kalmamıştı, tersane sadece gemi sökmekten anlıyordu diye. Cumhuriyet kurulduktan sonra Mustafa Kemal tersanede gemi yapımı çalışmalarının başlatılmasını ister ama küçücük bir gemi dahi 7 yılda anca tamamlanabilir. Çünkü ülkede gemi yapacak usta bulunamıyor. Hani "Bu ülke sıfırdan kuruldu" derken gerçekten abartmıyoruz aslında, gerçekten bazı konularda gökten zembille inmişçesine hiçbir bilgi birikim olmadan yola sıfırdan çıkılmak zorunda kalınmış. Balkan ve 1. Dünya Savaşlarında Osmanlı donanmasının Marmara dışına çıkamamasında en büyük sorumluluk donanmayı bu kadar aciz düşüren Abdulhamid'e yazar bu yüzden.

12.02.2021

Hala Osmanlı hala Abdulhamit ... Abi sanırsın muhteşem bir devletti ve yöneticilerdi halk darbe yaptı da yıktı imparatorluğu

TÜM YORUMLARI OKU (28)