Eski İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar Kimdir? Ali Tanrıyar Kaç Yaşında, Öldü mü?

Eski Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar'ın yaşamı merak ediliyor. Siyasetçilik ve spor yöneticiliği yapan Ali Tanrıyar hakkında 'Ali Tanrıyar kimdir, kaç yaşında? Ali Tanrıyar nereli, öldü mü?' şeklinde pek çok araştırma yapılıyor. 2017 yılında vefat eden Ali Tanrıyar, Türkiye siyasetinde yakından tanınan bir isimdi. Ali Tanrıyar hakkında merak edilen tüm detayları sizler için araştırdık. İçeriğin devamında...

Ali Tanrıyar Kimdir?

Ali Tanrıyar, 14 Mart 1914 tarihinde doğmuş Türk siyasetçi ve spor yöneticisidir. 47. Türkiye İçişleri Bakanı olan Ali Tanrıyar aynı zamanda Galatasaray'ın 28. başkanı da olmuştur.

Ali Tanrıyar, Yunanistan'dan ailesi ile birlikte göç etmiştir. Manisa'nın Kırkağaç ilçesine yerleşen Ali Tanrıyar, 1936 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirmiştir. Daha sonra ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okumuştur.

Klinik şefliği ve başhekimlik görevleri yapan Ali Tanrıyar, 25 Mayıs 2017'de 103 yaşında iken vefat etmiştir. Naaşı ise Zincirlikuyu'dadır.

Ali Tanrıyar'ın Kariyer Hayatı

Ali Tanrıyar, doktorluk mesleğini icra ediyordu. 1986 yılında mali sıkıntılar yaşamakta olan Galatasaray'ın başkanı oldu. Galatasaray'ın sportif başarılarının temellerinin atılmasında ve istikrar kazanmasında büyük rol üstlendi.

Kulübün başkanı olduğu süre boyunca mali durumları düzeltti. Takımı yüksek seviyelere taşıdı. Takımın UEFA Kupasını kazanması için temelleri attı.

1983-1984 tarihleri aralığında İçişleri Bakanlığı yaptı. Partisi Anavatan Partisi'dir.

Selma Tanrıyar ile evli olan Ali Tanrıyar'ın 1 çocuğu vardır.

Bunlara da göz atın:

Galatasaray Divan Kurulu Toplandı

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi