Eski FBI Ajanı Erdal Kaya, Şeyda Polisin Şehit Düştüğü Olayı Yorumladı: "Neden Polisimiz Ateş Açamıyor?"

Eski FBI ajanı Erdal Kaya, dün 19 yaşındaki suç makinesi Yunus Emre Geçit tarafından şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'la ilgili konuştu. Olay anını yorumlayan Kaya, Türk polisinin orantılı güç kullanımı şartları nedeniyle ateş açmakta zorluk çektiğini ve sınırlı yetkiler nedeniyle böyle durumların yaşandığını öne sürdü. 

İstanbul Ümraniye’de dün Şeyda Yılmaz isimli polis memuru, motorsiklet hırsızlığı suçundan aranan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit isimli bir kişi tarafından vurularak şehit oldu.

Geçit'in 'Kasten yaralama', 'Gasp' 'Cinsel Taciz', 'Yağma', 'Mala zarar verme' gibi suçlardan toplam 26 suç kaydı olması ise tepki çekmişti.

Amerikalı Aynasız olarak tanınan ve bu isimle yayınlar yapan eski FBI ajanı Erdal Kaya, Şeyda polisin vurulduğu ana dair görüntüleri analiz etti ve Türkiye'deki orantılı müdahale sınırlamalarını eleştirdi. Kaya, şu ifadeleri kullandı: 👇

'O şahıs polisin silahına elini attığı anda, öteki polis(ler) tarafından boğuşma içinde vurulmalıydı. 

Arkadaşlar, bir kişi polisin silahını neden almaya çalışsın ki boğuşarak?

Neden polisimiz böyle durumlarda bile ateş açamıyor şahsa? Gerçekten kalp kırıcı bir durum.'

Kaya 'orantılı güç kullanımı' şartının polisi zor duruma düşürdüğünün altını çizerek şöyle devam etti 👇

'Yumruk atan adamın orantısı belki elektro şoktur belki biber gazıdır… 

Ama bir adam bıçakla geliyorsa onun orantısı bacağına sıkmak mıdır. 

Besbelli beni öldürmeye geliyor. Adama ben neden etkisiz hale gelmesi çok düşük bir yerine ateş edeyim. 

Sen bana balyozla vuruyorsun ben sana tokat atıyorum. Ben bu kavgayı nasıl kazanacağım?'

Türkiye'de polislerin eğitimi konusuna da ayrı bir parantez açan Kaya, polislerin atış eğitimlerini vücuda yaptığını ancak gerçek hayatta ancak ayağa ateş etmesine izin olduğunu ekledi.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Erdal Kaya'nın konuyla ilgili değerlendirmeleri 👇

Eski FBI Ajanı, Şeyda Yılmaz Olayı Üzerinden Türkiye'de Polislerin Silah Kullanma Yetkisini Eleştirdi

Şeyda polisin vurulduğu anlara ilişkin görüntüler 👇

26 Suç Kayıtlı Polis Katilinin Eski Arkadaşı Konuştu: "Belalı Bir Tipti, Biz 6-7 Suç Kaydı Var Sanıyorduk"
Ümraniye'de Suç Makinesi Dehşet Saçtı: Bir Kadın Polis Memuru Şehit Oldu!

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
YORUMLAR
24.09.2024

Sorun polisin yetkilerinde değil. Sorun kişilerin yetersiz eğitimle polis yapılmaları. Yahu polis gözaltındaki adamı emniyetten nasıl kaçırır? Yahu polis silahını nasıl gözaltına almaya gittiği şüpheliye nasıl kaptırır? Akıl alır gibi değil. Ondan sonra polisin yetkisi yok oluyor. Polise doğru düzgün yakın savunma, silah taşıma, şüpheli ve tutuklu nakli eğitimi verin. Bu tarz olayların olmadığını yada azaldığını göreceksiniz. Bir adamı 10 tane polis yere yatırıp kelepçeleyip etkisiz hale getiremiyorsa bu polisin yetkisi ile alakalı değil polisin eğitimi ile alakalıdır. Polislerin Büyük çoğunluğu PVSK'yı doğru düzgün bilmiyor ki baştan sona ezbere bilmeleri lazım.

24.09.2024

mükemmel özetledin.. birşey yapamıyorsan biber gazı sık..

24.09.2024

O yaratığı ayağına kurşun sıkarak durdurabilirlerdi, yapmadılar belki de engellendiler almış oldukları eğitim gereği.. Çok acı bir canavar yüzünden pırıl pırıl bir genç heba oldu.. Umarım çöp poşetinde ki atık bunun bedelini ağır öder!

24.09.2024

Bence en önemli sebebi net bir şekilde polisin iktidar maşası haline getirilmesi. Çok üzgünüm ama durum bu. Şu yaratığı zerre vursalar zerre kadar üzülmezdim hatta bence türevlerinin harekete geçmeleri bile beklenmeden yok edilmesi gerekiyor ama bu 'yetkiler' kapsamında iktidar tarafından yönetilen kolluk kuvvetlerinin kayyum ataması sonrası hakkını arayan öğrencilere, grev yapan işçilere, sokağa çıkıp hakkını arayan vatandaşa, 1 mayıs, 8 mart gösterilerinde bulunan kişilere sıkmayacağını nereden biliyoruz? Amerikan polisinin böyle bir yetkisi var çünkü Amerikan vatandaşının "hakkımı aramak için bir protestoya katılsam öldürülür müyüm acaba" gibi bir derdi yok. Amerikan polisi yalnızca tehdit altındayken kullanıyor bu hakkı, Türkiye'de bu çizgiyi koruyabilecekler mi? Çünkü açıkçası Türkiye'de ben HİÇBİR kanunun, cezanın, kuralın vatandaşı korumak için kullanıldığına inanmıyorum.

24.09.2024

Böyle düşünmek için de geçerli sebeplerim var. Deprem oldu öncelik vatandaşa değil, pr çalışmasına verildi. İnsanlar öldürüldü, komik cezalar verildi veya hiç ceza verilmedi. Bu ülkede yapılan hiçbir şey vatandaşın hayrına sonuçlanmıyor. Sizin için deniyor altından başa bir şey çıkıyor. Ne zaman devlet ona güvenebileceğimiz bir noktaya erişir, eline geçen her güç tanesi vatandaşa karşı tehdit oranına ters olmaz, o zaman bu yetkiyi desteklerim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ