Ayasofya Eski İmamı Boynukalın'ın 23 Nisan Paylaşımına AKP’li İncekara’dan Tepki

İstifa eden Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın Twitter hesabından  “23 Nisan 1920'de meclisimiz İslami esaslara uygun bir şekilde açılmış, dualar okunmuş ve kurbanlar kesilmişti. Sonradan bu anlayış maalesef terkedildi. İslami bir sistemin dillendirildiği ve milletin ettiği o duaların makes bulması ve o ruhun yeniden canlanması ümidiyle” mesajını paylaştı. 

Eski AKP Milletvekili Halide Özen İncekara, Boynukalın'ın mesajına tepki gösterdi.  Boynukalın'ın paylaşımını alıntılayan İncekara, 'Yorumları niye kapattınız hocam? İslâmî esaslara uygun derken, bu esaslar nerede yazıyor?  Kurban kesmek mesela... Çok şükür, sadece açılışta değil her meclisin kapısından besmele ile girdim, sırama oturunca kurul başlamadan hayır dualarımı ettim. Bunları bir esasa bağlamamıştım' dedi.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
23.04.2021

O kadar iğrenç bir insan ki, midem kaldırmıyor

23.04.2021

Bir gün Hacıbayram Camii’ne gittik. Gazi Mustafa Kemal Paşa da beraberdi. Ben o zaman Ekonomi Bakanı idim. Camiden tekbirle çıktık. Meclise geldik. Bir de müezzin geldi. Müezzin ezan okudu. Meclis kapısından içeri gireceğimiz zaman, Gazi’nin önüne sırmalı elbiseler giyinmiş bir imam dikildi. Gazi ne istediğini sordu. İmam ellerini kaldırdı: “Dua etmeden girilmez” dedi. Gazi: -“Bu yurt Mehmetçiğin süngüsüyle kurtarıldı ve bu Meclis onun çabasıyla kuruldu; yoksa senin duanla değil. Çekil oradan” dedi ve imamı eliyle iterek Meclis’e girdi. Meclis Başkanına da: -“Türk askerinin yerine neden bu imamı koydunuz?” diye darıldı. (Adalet eski bakanı Mahmut Esat Bozkurt Tan, 10 Ekim, 1946)

23.04.2021

Ben laikliğe de karşıyım artık. Topyekün herhangi bir inanışın boyunduruğunda olmayı radikal bir şekilde reddediyorum. İster radikal islamcı ister "Atatürkçü" ister halkların eşitliği falan filan ne olursa olsun ne kadar "Modern" bir şekilde inanışını yaşarsa yaşasın karşıyım artık bıktık dünya olarak "din" dediğiniz şeyler için "ırk" dediğiniz şeyler için savaşmaktan.

TÜM YORUMLARI OKU (4)