Eski AKP'li Vekil: "Külliye'den Bakanlara 'Kılıçdaroğlu'na Geçmiş Olsun Demeyin' Talimatı Verildi"

AKP'den ayrılıp DEVA Partisi'ne geçen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta saldırıya uğramasının ardından geçmiş olsun mesajı ileten bakanların Külliye'den aranarak 'geçmiş olsun denilmeyecek' talimatı verildiğini söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 21 Nisan 2019'da Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenaze töreninde yumruklu saldırıya uğramış, sonrasında da linç girişiminden son anda kurtulmuştu.

AKP'den ayrılarak DEVA Partisi'ne geçen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Halk TV'de yayınlanan Günün Raporu programına katılarak Kılıçdaroğlu'na düzenlenen bu linç girişimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasının ardından kendisi için sosyal medyadan 'geçmiş olsun' mesajı yayınladığını, bununla birlikte birkaç bakanın daha geçmiş olsun dediğini ancak bakanların Külliye'den aranarak 'geçmiş olsun denilmeyecek' talimatı verildiğini aktardı.

"Bakanlara talimat verildi"

Yeneroğlu şu ifadeleri kullandı:

'Ben ilk twiti attıktan sonra, birkaç bakan benim twitimi görmüş onlar da twit atmış. Bunun üzerine Külliye'den aranıyor o bakanlar ve kendilerine deniliyor ki 'bizim öyle bir politikamız yok. kesinlikle 'geçmiş olsun' dilemeyeceğiz.' O gün o saldırıyı yapanları, kim tetikledi, kim tahrik etti, kim organize etti bunlar da ayrıca açıklığa kavuşturulması gereken konular. Ben onun öyle hasbelkader geliştiğini de zannetmiyorum.'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın bugün partisinin grup toplantısında görüntüleri izletmesiyle Çubuk'ta meydana gelen Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Partisinin Grup Toplantısında Kılıçdaroğlu'nun Uğradığı Saldırının Görüntülerini İzletti

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
27.10.2021

ismini vermek istemediğim bi kaç kişi(akif tatar gibi) soruyor bana bu zihniyetten ne farkın var diye. kadına çocuğa hayvana tecavüz etmek aklımdan geçmiyor mesela, hırsızlık yapmak hak yemek gibi şeylerden uzak duruyorum. bunları yapandan nefret edip toplumda barınmasını istemiyorum. bütün bunları savunduğum için onlar gibi oluyorum:D akla karayı ayırt edemeyen aptallar, kendi halinde namazında niyazında insanla kendi yaşam biçimi başkasına dayatanlar arasındaki farkı bilmeden yorum yaptığımı zannediyor:D akplilerin zihniyeti kirlidir kötüdür yok etmek üzerinedir, toplumdan bu zihniyetin ayrıştırılması gerekir.

Yazık bu ülkeye

28.10.2021

belli ki bir politik saldırı bu, üstelik akp yonetiminin düzenlemiş olması, çok muhtemel, tehditkar ve kimin yaptığı son derece açık bir saldırı. iliklerinizdeki korkunun yansıması, daha fazla hortumlayamayacak miyim, daha fazla çalışmayacak miyim yetimlerin, yaşlıların, hastaların, gencecik insanların hakkından üzüntüsü. calamayacaksiniz, çünkü bize aciklarimizin yerini siz ogrettiniz. sadece var olduğunuz karakter çerçevesinde yarattiklarinizla yargılanmayacaksinız, cevrenizdeki kayirdiklariniz ve içeri soktuklariniz da yargılanacak. ülke böyle bir dava görmemiş olacak. siyasi cinayetleriniz açığa çıkacak mesela. sizi savunacak iyi avukat bulamayacaksınız. herkes bezdi sizden

TÜM YORUMLARI OKU (5)