Onedio Logo

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Netanyahu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Kapak Görseli

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar 40. gününde artarak sürüyor. Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 320’yi aştı, bu kişilerin en az 4 bin 650’sini çocuklar ve 3 bin 145’ini kadınlar oluşturuyor. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 197 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar 40. gününde artarak sürüyor. Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 320’yi aştı, bu kişilerin en az 4 bin 650’sini çocuklar ve 3 bin 145’ini kadınlar oluşturuyor. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 197 Filistinliyi öldürdü. Görseli

Netanyahu'nun soykırım suçuyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanmasının talep edildiği suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Netanyahu'nun soykırım suçuyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanmasının talep edildiği suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Görseli

Dilekçede, şunlar kaydedildi:

'Başvurumuza ve talebimize konu kişi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, isnat edilen suçları işlerken, uluslararası müktesebata göre yasaklanan silahları kullanmaktan çekinmemektedir. İşlenmiş olunan suçlar, insanlığın göz yummaması gereken, vicdanı olan her insanın gözyaşı pınarından akan her damlanın taneleri kadar sabit bir biçimde, inkar edilemez şekilde ve korkmadan işlenmektedir.'

Netanyahu ve birlikte hareket ettiği kişilerin Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yargılanması gerektiği anlatılan dilekçede, "Bu, insanlığın hukuka olan güveni ve cezasızlık algısının doğmaması için zaruridir. Aksi taktirde, tüm bu olanlara sessiz kalınması, insanlığın hukuka olan inancını zedeleyecek ve Uluslararası Ceza Mahkemesinin tarafsızlığına gölge düşürecektir" denildi.

İsrail saldırıları sonucu Gazze'de ölen ve yaralanın çocukların fotoğraflarının da yer aldığı dilekçeyi kabul eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Netanyahu hakkındaki suç duyurusunu Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Feci Olay! Dişi Çekilen 5 Yaşındaki Deniz, Hayatını Kaybetti: 'Hepsi Gördü ve Güldü'
Polis, Sokak Ortasında Kadına ''Senin Derini Yüzeceğim'' Demişti: Polis Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Popüler İçerikler

İkiz Bebekleri İçin Beşik İsteyen Vatandaşa Hülya Avşar'dan "Niye Evlendin O Zaman" Çıkışı
İkiz Bebekleri İçin Beşik İsteyen Vatandaşa Hülya Avşar'dan "Niye Evlendin O Zaman" Çıkışı
“Halkın Döviz Alması Yasaklansın”: AKP’li Vekil, Dövize Yönelimin Engellenmesini İstedi
“Halkın Döviz Alması Yasaklansın”: AKP’li Vekil, Dövize Yönelimin Engellenmesini İstedi
TBMM’ye Kanun Teklifi Sunuldu: Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramından Sonra Üçüncü Dini Bayram mı Geliyor?
TBMM’ye Kanun Teklifi Sunuldu: Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramından Sonra Üçüncü Dini Bayram mı Geliyor?
YORUMLAR
15.11.2023

Bu Metin Külünk, 17 Aralık operasyonları için insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiğini söyleyen Metin Külünk değildir inşallah.

15.11.2023

herifin de çok skindeydi..

15.11.2023

Ticaret anlaşmasını iptal etseniz de samimiyetinize inansak. İsrail ordusu hamas ana karargahına, gazze parlamentosuna girmiş bunlar hala coca cola, starbucktan öteye gidemiyor. Allah herkese sizin gibi pasif düşman versin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ