Eşiyle Kurduğu Dernekle İhtiyaç Sahiplerine Yardım Elini Uzatıyor

İSTANBUL (AA) - KÜBRA KARA - Eşiyle birlikte Acil Yardım Gönüllüleri Derneğini kurarak 4 yılda 58 bin 972 bin kişiye yardım eli uzatan Menderes Sarıcan, bağışçılarla ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görüyor.

Yardım faaliyetlerine daha fazla vakit ayırmak için iş yerini kapatıp 5 yıl önce eşiyle Acil Yardım Gönüllüleri Derneğini kuran Menderes Sarıcan, farklı ülkelerden gelip Türkiye'de yaşayanlara da hayırseverlerle yardım elini uzatıyor.

Dernek Başkanı Sarıcan, derneğin çalışmalarını AA muhabirine anlattı.

Eşiyle beraber gittikleri bir evde yaşadıklarından etkilenerek dernek kurmaya karar verdiklerini ifade eden Sarıcan, yaklaşık 20 metrekarelik bir mekanda birkaç aile birlikte yaşayanları gördüklerini söyledi.

Bu evde tüpün de olmadığını fark ettiklerini dile getiren Sarıcan, '(Aileye) 'Neyle pişireceksiniz bunları?' diye sorduk. Dışarıda ateş yakacaklarını söylediler. Eşim o arada dayanamadı, çocukların durumu görünce ağlamaya başladı. Oradan bakkala gittik, bir tüp aldık getirdik. 'Nerede pişireceksiniz?' dedik, küçücük bir tencereleri vardı sadece. Sonra tencere ihtiyaçlarını karşıladık.' dedi.

Sarıcan, daha sonra başka evlere de giderek yardımda bulunduklarını, komşularının verdiklerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

Aradan geçen sürede kendilerine daha fazla yardım malzemesi ulaşması üzerine dernek kurmaya karar verdiklerini kaydeden Sarıcan, bağışçıyla ihtiyaç sahibi arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

  • 'Ne verirsek ahirette onu bulacağız.'

Sarıcan, ikinci el kıyafet ve eşyasını da yardım olarak kabul ettiklerini, tamire ihtiyacı olan eşyaların önce bakım atölyesine gittiğini belirtti.

Herkesin ihtiyacı olan eşyayı alarak dernekten ayrılabildiğine dikkati çeken Sarıcan, eşyaları ihtiyaca göre kendilerinin seçtiğini kaydetti.

Sarıcan, 4 yılda 58 bin 972 kişiye yardım edildiğini kaydederek, 'Türkiye'de yaşayan 57 farklı ülkeden insan, yardım almak için derneğe kayıtlı. Biz ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz ancak diğer boyutuyla esas biz kendimize yardım etmiş oluyoruz. Çünkü ne verirsek ahirette onu bulacağız. Öbür bıraktıklarımız mirasçılara kalacak. Mirasçılar da kavga ederek paylaşacak onu. Yiyelim, içelim ama fazlalıkları ahirete transfer edelim.' şeklinde konuştu.

Popüler İçerikler

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açıldı: Otopsiye Giren Doktor ve Dönemin Savcısı İlk Kez Konuştu
Milyonlarca Çalışan İçin Pazarlık Masasına Gelecek Asgari Ücrette "İlk Rakam 24 Bin 58 TL Olacak" İddiası
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında