Eşini Kemer ve Oklavayla Dövüp Parmağını Kırmıştı: 8 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

İzmir'in Buca ilçesinde, eşi S.C.'yi yumruklayıp, oklava ve kemerle döverek parmağını kırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Uğur C., 8 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, 'eziyet' suçundan ise beraat etti.

Buca ilçesinde yaşayan iki çocuklu S.C., şiddet nedeniyle 2017’de evi terk etmek için mahalledeki bir emlakçıdan yardım istemiş, Uğur C. ise tanımadığı bir numarayla mesajlaştığı bahanesiyle eşini dövmüştü. Adam eşini döverken oklava ve kemerini kullanmış, kadının da parmağını kırmıştı.

Olayın ardından darp raporu alan S.C., bir yakını ile polis merkezine gidip şikayetçi oldu.

DHA'nın aktardığı habere göre, gözaltına alınan Uğur C., savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. S.C.’nin avukatı Erdal Benice sanığın serbest kalmasına itiraz edip, müvekkilinin içler acısı halinin fotoğraflarını da dilekçesine ekledi. Bunun ardından Uğur C. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Olayı hatırlamadığını, tartıştıklarını, sonra da yatıp uyuduğunu söyleyen Uğur C., bu kez tutuklandı.

Uğur C. hakkında, 'kasten ağır yaralama', 'eziyet çektirme', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'hakaret' suçlarından toplam 7 yıl 3 aydan 27 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Uğur C. tahliye edildi.

Eziyet suçundan beraat etti

Davanın karar duruşmasına mağdur S.C., Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy Sevindik ve tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Uğur C. ise duruşmaya gelmedi. Hakim, tüm tanıkların dinlendiğini belirterek verdiği kararla sanık Uğur C.'ye 'cebir ve tehdit ile kişi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4 yıl, 'kasten yaralama' suçundan 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verirken, 'hakaret' suçundan verdiği 90 gün hapis cezasını 1800 lira adli para cezasına çevirdi. Ayrıca sanığa 'tehdit' suçundan ceza verilmesine yer olmadığına ve 'eziyet' suçundan ise beraatine karar verdi.

Cezada indirim uygulanmadı

Toplamda 8 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan sanık hakkında herhangi bir indirim uygulanmazken, işlediği suçun niteliği göz önüne alınarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığı belirtildi. Yargılama sırasında tahliye edilen sanık, cezasının kesinleşmesinin ardından cezaevine girecek.

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Canına Tak Etti: Gösterisinde Yaptığı Esprilerin Yayılmasına Sinirlenen Cem Yılmaz Tepki Gösterdi!
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
YORUMLAR
15.09.2019

Ne ala memleket ya! devam edin ya bu orospu çocuklarına iyi davranmaya karısını dövmek parmağını kırmak aşağılamak 8 yıl sadece öyle mi? bu cehennem azabının karşılığı 8 yıl sonra adam çıkar karısını öldürür canım ne var! Canan kaftancıoğlunun yarısı fake tweetlerine 9 yıl...sonra gelip kimse niye bize küfrediyorsun niye her bokta hükümeti suçluyorsun demesin çünkü hakim ve savcıları onlar atıyor. şule çet davasına bakıyorum hala dava uzatılıyor her türlü delil olmasına rağmen! yan galeriden 98 puan alan memur değil 62 puan alan memur yükseltiliyor sonra gel de bu amk sistemine yönetenlere küfretme!

15.09.2019

işte böyle düşünmeyi reddediyorum ben. gene serbest bırakılırdı 8 yıl iyi, koca dövmüş en azından boğazını kesmemiş çocuğu kaçırıp organlarını çalmışlar en azından ölmemiş sevinmeyi reddediyorum ya halimize bakın öyle bir raddeye gelmişiz ki müebbet alması gerekenler az da olsa ceza aldığında seviniyoruz! yazık gerçekten hepimize geldiğimiz hale yazık...

15.09.2019

peki o kadın 8 yılda kendine yeni bir hayat kurup mutlu olabilecek mi? herşeyi unutacak tüm travmalarından kutulmuş olabilecek mi? yaraları kapanacak tekrar birini sevebilecek mi? 8 yıl çok hafif bir ceza bunu geçtim devletin bu kadına psikolojik destek vermesi bu kadını topluma kazandırması ve korkusuz cesur kendi ayakları üzerinde güçlü bi kadın yapmak için çalışması gerekir.

15.09.2019

Ben bu sitede eğlenmek,faydalı bilgiler edinmek istiyorum. Böyle haberler görmek istemiyorum, bunları engellemenin yolu var mı? Harbi bıktım artık bu haberlerden

15.09.2019

Turkiyede yasiyorsun ve burasi bir sosyal medya platformu. Bu haberler hep oldu hep olacak biz topyekun bir seyler yapmadikca. Duymak istemiyorsaniz siteye girmemekten baska careniz yok. Ya da en iyisi tv izlemeyi internette gezinmeyi gazete okumayi ve hatta disari cikmayi birakmaniz lazim ki boyle olaylara kor ve sagir kalabilin.

TÜM YORUMLARI OKU (15)