Eşine 'Sen Salak mısın, Sen Erkek misin?' Diyen Kadına Nafaka Şoku!

Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk dairesi, eşine 'Salak mısın, sen erkek misin, bana karışamazsın' diyen kadını ağır kusurlu buldu. Boşanmaya sebep olan olaylarda ağır kusurlu eş lehine yoksulluk nafakasına hüküm edilemeyeceğine dikkat çeken yüksek mahkeme; bu yöndeki Aile Mahkemesi kararını bozdu.

Bir süredir geçimsizlik yaşayan genç çift, Aile Mahkemesi'ne müracaat ederek karşılıklı boşanma davası açtı. Koca, eşinin sürekli olarak anne babasına; 'Bu eve bir daha gelmeyin, sizden nefret ediyorum, kocamı sevmiyorum' şeklinde sözler söylediğini kaydetti. Kendisine de, 'Sen kimsin bana karışamazsın, sen salak mısın, sen erkek misin' şeklinde mesaj attığı gerekçesi ile kadının tam kusurlu olduğunu öne sürdü.

Kadın ise eşinin kendisini ailesinin yanına bıraktığını ve bir daha almadığını öne sürdü. Mahkeme, erkeğin davasının kabulüne, karşı davacı kadının davasının reddine karar verdi. 

Kadının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, olayda erkeğin de kusurlu olduğu gerekçesiyle mahkeme kararını bozdu.

Yeniden yapılan yargılamada mahkeme, tarafların karşılıklı boşanma davalarının kabulüne karar verdi. 

Tarafların kesinleşen kusurlu davranışlarına göre evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında eşit kusurlu oldukları gerekçesi ile davalı karşı davacı kadın yararına yoksulluk nafakasına hükmetti.

Yargıtay'dan yeni karar: Kadın daha kusurlu

Kararı bu kez erkek temyiz edince devreye yine Yargıtay 2. Hukuk Dairesi gidi. Geçtiğimiz günlerde kararını açıklayan Yüksek Mahkeme, kadının daha kusurlu olduğuna hükmetti. 

Yargıtay kararında şöyle denildi:

Kesinleşen kusurlu davranışlara göre evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında davalı-karşı davacı kadın ağır kusurludur. Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Boşanmaya sebep olan olaylarda ağır kusurlu eş lehine yoksulluk nafakasına hükmedilemez. Davalı-karşı davacı kadın yararına Türk Medeni Kanunu’nun 175. maddesi koşulları oluşmamıştır. Bu husus gözetilmeden yanılgılı değerlendirme sonucunda yazılı şekilde hüküm kurulması doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir.

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

İstismar ve Şantaj! "Müstehcen Görüntülerimi Çekti, 'Seni Özgecan Gibi Öldürürüm' Diyor"
Erol Mütercimler İmam Hatipler Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Hapis Cezasına Çarptırıldı
Bakan Elvan'dan 128 Milyar Dolar Açıklaması: "Yöntem Eleştirilebilir Ama 'Yolsuzluk Var' Denemez"

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
19.04.2021

bir erkeğe, bir kadının söyleceği en son söz sen erkekmisin lafı olmalıdır. Bir adam psikopatnı tekiyse bu laf yüzünden cinayet işleyebilir, agresif biriyse kadını dövebilir, normal biriyse gönlü paramparça kırılır. Korkunç ağır bir söz. Ayrılsan da herşey bitse de insanların benliklerine bu kadar ağır laf edilmez. Aynı şekilde sen kadınmısın lan demek onu korkunç kırar ve özgüvenini aşırı zedeler. Kadın haketmiş, doğru karar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ