İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem vatandaşlara korku yaşatarak, Büyük İstanbul Depremi gerçeğini hatırlattı. İmkanı olanlar evlerinden güvenli semtlere taşınıyor, şehirden ayrılıyor. Ancak hayat da bir yandan devam ediyor. Deprem kabini geliştiren bir adam ise Esenyurt’ta yıkımına karar verilen binada kabini test etti. Kabinin içine giren adam yıkımdan sonra kabinden sapasağlam çıktığı anları da paylaştı.
Deprem kabini böyle olmaz. İçeride kemer bağlanarak oturulacak kısım olur. İç kaplama darbelere karşı yumuşak olur. Yoksa kabin ezilmese bile 10. kattan yuvarlana yuvarlana 2. kat seviyesine düşen bir kabin içerisindekiler salça olur. Ayrıca profesyonel bir test böyle yapılmaz. İşin dandikliği daha bu girişimden belli.
teknik olarak çok eksiği var, ürünün fiziksel olarak dayanıklı olması sizi hayatta tutacağı anlamına gelmiyor. ayrıca deneme yöntemi eksik ve riskli. reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı güdülmüş.
Geliştirilebilir. deprem esnasında en altta kalma riski var. kurtarılana kadar oksijen ihtiyacı. ayrıca insanlara yaşadığını bildirecek bir donanım falan. ne bileyim işte. adam en azından bir işe baş koymuş. çare olmaya çalışıyor.