Eşe Dosta Hediye Etmek İçin Servet Ödemeniz Gereken Dünyanın En Pahalı 15 Saati

Saat bir erkek için önemli bir aksesuar. Sadece aksesuar değil aynı zamanda da bir statü göstergesi. Aynı zamanda iş yapacağınız kişinin veya saygı görmek istediğiniz kişinin gönlünü almak için şık bir hediye. Pahalı saatleri de bu yüzden pek önemli beylerin kollarında görebiliyoruz. Biz de bizim gibi fakirler biraz kültürlensin diye dünyanın en pahalı kol saatlerini derledik.

1. Graff Diamonds Hallucination (55 Milyon USD)

Yaklaşık 216 Milyon TL değerindeki bu saat platin gövde üzerine 110 karatlık renkli elmasların dizilmesiyle imal edilmiş. İsmi gibi fiyatı da halüsinasyon geçirtecek cinsten.

2. Graff Diamonds The Fascination (40 Milyon USD)

Yine aynı markanın bu saati de 135 kıratlık beyaz elmaslarla bezeli. Fiyatı da şimdilik 160 milyon TL civarında. İşini gördürecekse alınır.

3. Breguet Marie-Antoinette Grande Complication Pocket Watch (30 Milyon USD)

Hey maşşallah isme gel. Sırf isminden dolayı pahalı olduğu anlaşılan bu köstekli saat de yaklaşık 120 milyon TL. Saatin yapımı ise 40 yıl sürmüş. Emek var.

4. Chopard 201-Carat Watch (25 Milyon USD)

Bilmeyenler için belirtelim. Chopard dünyanın en pahalı saatlerini üreten firmalardan. Bu da Chopard'ın en pahalı saati. 100 milyon TL biraz pahalı gelebilir ama eşine Mars gezegenini almayı düşünen beyler için tercih edilebilir bir seçenek.

5. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication (24 Milyon USD)

Biraz da bildiğimiz markalara geçelim. Uğruna nice badireler atlatılan bu markanın en pahalı modeli 24 milyon Amerikan Doları. Ancak bir dezavantajı var. Cep saati olduğu için kolda rahat rahat sallayamıyorsun.

6. Jacob & Co. Billionaire Watch (18 Milyon USD)

Adı üstünde milyarder saati. Ancak bu saati alabilmeniz için dolar milyarderi olmanıza gerek yok. 70 Milyon TL gibi bir bedelle bu 260 karatlık elmasla bezeli saate sahip olabilirsiniz.

7. Patek Philippe Ref. 1518 in Stainless Steel (11 Milyon USD)

Tarih, kronometre gibi ekstra özellikleri olan bu Patek de yaklaşık 40 milyon TL değerinde. Paslanmaz çelik olması da bir diğer özelliği. 'Eeee, ne var benim 100 TL'lik saatimde de aynı özellikler var.' diyen takipçilerimiz olabilir. 

ANLAYAMAZSINIZ!

8. Hublot Big Bang (5 Milyon USD)

Biraz da ekonomik modellerimize geçelim. 40 yıldır elmaslarını New York'taki aynı elmasçıdan kestiren Hublot'un en pahalı saati olan bu elmas kaplamalı arkadaş da yaklaşık 20 Milyon TL değerinde.

9. Louis Moinet Meteoris (4.6 Milyon USD)

Sadece dört tane üretilen bu saatin dördü de ayrı özellikler gösteriyor. Bu yüzden sanat eseri muamelesi görmesi normal.

10. Breguet Antique Number 2667 (4.5 Milyon USD)

Uzaktan görsek muhtar saati deyip geçeriz ama bu cep saatinin de değeri yaklaşık 17 Milyon TL.

11. Rolex Daytona Ref. 6263 Oyster Albino (4 Milyon USD)

Fakirlerin bildiği pahalı saat markalarıyla devam ediyoruz. Bu Rolly de sadece dört adet üretildiği için bu kadar kıymetli.

12. Franck Muller Aeternitas Mega 4 (2.7 Milyon USD)

Biraz karmaşık gibi duruyor değil mi? Ahahahaha siz fakirler... Şaka şaka. Zenginler de bunu karmaşık buluyor. Çünkü saatin olayı bu. 36 ayrı fonksiyonu olan bu saatin değeri 11 Milyon TL civarında.

13. Lange & Söhne Grand Complication (2.5 Milyon USD)

Dolar 4 TL seyrinde ilerlerken hesap yapmak da kolaylaştı. Yaklaşık 10 Milyon TL değerindeki bu saatlerin bir tanesinin yapımı bir yıl sürüyormuş. Yani şimdi sipariş verseniz 2019'da kolunuzda.

14. Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie (2.5 Milyon USD)

Saatin ismi bile kafadan 2 milyon USD eder değil mi sayın okuyucular. Geri kalanı da prestij falan.

15. Rolex Antimagnetique Ref. 4113 (2.4 Milyon USD)

1942 yapımı bu saat geçen yıllarda bir müzayedede yaklaşık 10 milyon TL'ye alıcı bulmuş. Zaten 1942 yılında bu saatlerden toplam 12 tane üretilmiş. Kim bilir zamanında kimlere hediye olarak gitti. Kronometresi yerine dili olsa da konuşsa...

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
18.07.2018

-bak sana ne hediye aldım. - a saat teşekkür ederim. - ama 10 m$ verdim. - ni ni niye? ne ne ne ööööözeeeellliiiği var? - hiiiç saati gösteriyor işte.

18.07.2018

bari düşükten yükseğe sırala da heyecanı olsun bakarken en pahalıya ilk bakınca diğerlerine bakma hevesim kalmadı

hiçbiri casio dijital saat serisi etmez (ışıklı-mışıklı)

TÜM YORUMLARI OKU (5)