Eşcinsellik Hastalıktır Demişti: Almanya'da Yaşayan Türk Doktor Görevinden Uzaklaştırıldı

Almanya'da kalp cerrahı olarak çalışan Metin Çakır, sosyal medya hesabında 'eşcinsellik hastalıktır' paylaşımında bulunduktan sonra eleştirilerin odağı haline gelmişti. 

Çakır'ın 20 yıldır çalıştığı Karlsruhe'deki klinikte görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. 

Karlsruhe’deki Helios Kliniği’nde 20 yılı aşkın süredir çalışan Çakır, sosyal medya hesabından, 'Bir hekim olarak eşcinselliğin, transseksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim' yazmıştı.

Çakır, gelen tepkilerin sonrasında paylaşımını sildi.

Klinik, geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı verdiğini duyurdu

Diken'in haberine göre Helios Kliniği yönetimi cerrahın açıklamalarının kurumun değerleriyle bağdaşmadığını belirterek, Çakır’la birlikte geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı alındığını duyurdu.

LGBTI örgütlerinden tepki

Öte yandan Çakır'a, Karlsruhe’deki LGBTI+ örgütlerinden de tepki yağdı. Örgüt sözcüsü Axel Hochrein, Çakır’ın görüşlerinin ‘rahatsız edici ve kabul edilemez’ olduğunu belirtti.

Örgüt LGBTI+ bireylere Helios Kliniği’nden hizmet almama çağrısı yaptı. Açıklamada, “LGBTI+ bireylerin ayrımcılığa maruz kalmadan, profesyonel bir tedavi alamayacak olmasından derin bir rahatsızlık duyuyoruz” dendi.

Ne olmuştu?

"Eş Cinsellik Hastalıktır" Diyen Tıp Doktorunun Homofobik Açıklamasına Sosyal Medyadan Tepki Yağdı

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
29.04.2020

Sen orayı Türkiye mi sandın koçum?

29.04.2020

Eşcinselliğin hastalık olmadığı DSÖ tarafından ve bir çok sağlık, insanlar hakları kuruluşu tarafından açıklanmasına rağmen bir doktor olarak taş devri kafasında bir de bir hekim olarak söylüyorum dersen uzaklaştırma alman çok çok normal. #loveislove 🏳️‍🌈

29.04.2020

Eşcinselliğin haram ve lanetli oldugunuda Kurani kerim bin yıl otesinden haber etmiştir. TURKİYE CUMHURİYETİ topraklarında Kuranı Kerim geçer DSÖ nün sözü kimsenin umrunda değil bu topraklarda böyle sapıkça eğilime Türk milleti zaten müsaade etmez. Maalesef şöyle bir şeyde HER AGAÇ CÜRÜK ELMA VERİR. Sizde o ağacın parçaları siniz

Pasif Kullanıcı
29.04.2020

Avrupanın balını pekmezini sonuna kadar yiyip burada ki olaylar hakkında yorum yapanlarda bugün.

TÜM YORUMLARI OKU (107)