Eşcinsel Turistler 'Gerekçesiz' Sınır Dışı Edildi: 'Sanırım Telefonlarımıza Bakan Memur Gördüklerini Beğenmedi'

İngiltere’den Türkiye’ye gelen iki eşcinsel turist, havalimanında hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edildi. Ülkesine geri gönderilen İngiliz vatandaşı Bilal Sadiq, “Anladığımız kadarıyla, telefonlarımıza bakan memur gördüklerini beğenmedi ve eşcinsel olduğumuz için ülkeye giriş izni vermedi. Türkiye’deki arkadaşlarıma haber verdim, onlar da inanamadılar' dedi.

Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı Bilal Sadiq (28) ve Polonya vatandaşı Tomasz Pawel Walus (25), Türkiye’deki arkadaşlarını ziyaret etmek için 14 Ekim günü İzmir’e geldi.

Journo.com.tr'den Burcu Karakaş'ın haberine göre,  İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda pasaport kontrolü için kuyrukta bekledikleri sırada yanlarında bir kişi belirdi. Sivil giyimli polis memuru iki turiste, Türkiye’yi ziyaret nedenlerini sordu. 

Journo’ya konuşan Bilal Sadiq, memurun kendisine aslen nereli olduğunu sorduğunu, bir süre sonra ise kuyruktan ayrılarak başka bir yere geçmelerini istediğini söyleyerek, “Öncelikle kontrol amaçlı sorular sorulduğunu sandık. Yarım saat sonra başka bir yetkili geldi. Telefonlarımızı istedi” dedi.

Sadiq, telefonunu alan yetkilinin WhatsApp mesajlarını okuduktan sonra fotoğraflarına baktığını dile getirdi.

'Eşcinsel olduğumuzu anladılar. Sonra arkadaşımın telefonunu istedi. Ona da sorular sordu.Oradan bir ofise geçtik” diyen Sadiq, memurun kendilerine sevgili olup olmadıklarını sorduğunu da öne sürdü. İngiliz genç, sevgili değil arkadaş olduklarını söyledikten sonra, Türkiye’de LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün ne zaman düzenlendiğinin de sorulduğunu ifade ettiler.

‘Fotoğrafları birbirlerine gösterip gülüyorlardı’

Sınırdışı edilen turist şöyle devam etti: “Bu esnada telefonumdaki fotoğrafları birbirlerine gösterip gülüyorlardı. Türkçe bilmediğim için ne dediklerini anlamadım. Türkiye’ye giriş yapamayacağımızı, İngiltere’ye gitmemiz gerektiğini söylediler. Bunu duyduğumda şoke oldum. Türkiye’ye ilk kez gelmemiştim ama başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Daha önce sorun yaşamadım. Hiçbir neden göstermediler.”

‘Fotoğraflara baktıktan sonra tavırları değişti’

Memurların telefonlarındaki fotoğraflara baktıktan sonra tavırlarının değiştiğini savunan Sadiq, “Öncesinde kibar bir şekilde soru soruyorlardı. Sonra tavır değişti ve kabalaştılar. Bunu beklemiyordum. Kötü bir deneyim oldu” dedi.

Geceyi havaalanında gözaltında geçirip, 15 Ekim’de sınır dışı edildiler

Haberde, gençlerin iki kişi tek yön 2 bin lira ödeyerek Münih bileti almak zorunda kaldıkları ve 15 Ekim’de sınır dışı edildikleri aktarılıyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Türkiye’nin En Güvenilir ve En Güvenilmez Kurumu/Kuruluşu Hangisi?
YORUMLAR
21.10.2017

Ateiste saygısı yok escinsele saygısı yok siyasi görüşü farklı olana saygısı yok ama yaratılanı sever yaratandan ötürü 😁😁 YERSEN

Pasif Kullanıcı
21.10.2017

Kardeş kimse çıkıpta Allaha sövmüyor şu an ? Zaten çoğu kişi çıkıpta Allaha sövmüyor ateistler vs. sadece Allah yok diyorlar. Nedir bu kızgınlığınız kininiz öfkeniz ? Allah bu dini sizin gibi radikallerden ve yanlış anlayanlardan korusun.

21.10.2017

hee çok turist geliyodu zaten gelenide almıyoz tam çomar memleket olduk bu siktiğimin oruspuları yüzünden

20.10.2017

normalde o telefonlara bakıp dalga geçen görevli bozması piçlerin , özel hayat ihlalinden içeri girip bir daha çıkamaması lazım, düzgün bi dünya için temizlik lazımda malesef ki işler hep tersine işliyor bu ülkede

20.10.2017

benim telefonu görseler bidaha bakamazlar etraflarına haysiyetsizler, gelmiş burada iki yakışıklı gayle dalga geçiyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (122)