Erzincan'da Çevre Felaketine Sebep Olan Altın Madeninin Faaliyetleri Durduruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Erzincan İli, İliç ilçesinde bulunan altın madeni işletmesinin faaliyetini Yığın Liç sahasına ait boru hatlarında yaşanan arıza sonrası meydana gelen çevre kirliliği nedeniyle durdurdu.

Erzincan İli, İliç ilçesinde bulunan altın madeninin faaliyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından durduruldu.

İşletmenin solüsyon boru hatlarında 21.06.2022 tarihinde yaşanan arıza neticesinde meydana gelen Çevre Kanunu'na istinaden Bakanlığa bağlı Çevre Denetim Ekipleri bölgeye sevk edilmiş ve  “en üst sınır” olan 16 milyon 441 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştı.

Gerekli adli soruşturmanın yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bakanlık gözetiminde gerçekleştirilen acil müdahale sonrası temizleme çalışmalarının yeterli olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla Çevre Laboratuvarı tarafından alınan 27 adet numunenin analizleri sürdürülüyor.

Öte yandan benzeri olayların yaşanmaması için ilave çevresel iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı Bakanlık denetim ekiplerince tespit edilene kadar tesisin faaliyet göstermesine müsaade edilmeyecek.

Erzincan'da Yeni Çernobil İddiası: Patlayan Siyanür Borusu Fırat Nehrine Zehir Saçtı!

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
27.06.2022

yeter artık akape'den çektiğimiz yahu. bir gün olsun yüzümüz gülmeyecek mi? nasıl afyonladılarsa koskoca bir milleti bir türlü akıllanamadık.

27.06.2022

Her zaman ki gibi iş işten geçtikten sonra. Ödül gibi ceza, verdikleri zarara karşılık 16 milyon lira bu şirketler için ne kadar komik bir rakam. Çoğunluğun vatanseverliği bayrak asmaktan militarizmden ibaret, bir kez olsun şu ülkenin toprağına suyuna ormanına sahip çıkalım dediklerini duymadık. İleride açacağı daha büyük zararlar düşünülmeden sıcak para için memleketin tüm zenginlikleri peşkeş çekildi. Yabancı şirketlerin madenler için Türkiye'ye rağbet göstermesinin sebebi maliyetler daha düşük, dünyada altın çıkarmanın maliyeti 800 $/ons bizde maliyet 350 $/ons. Türkiye ucuz, çünkü iş güvenliği ve çevre koruma kuralları zayıf. Çevreyi katleden yöntemlerle altın çıkarıyorlar. Petrol yasasından 'milli, ulusal çıkarlar' metnini çıkartırlarken, hiç birinin sesi çıkmadı. Tartışanı, karşı çıkanı duydunuz mu? Özelleştirilmeler vs yapıldı ülkenin yer altı-üstü kaynaklarını, madenlerini yabancılara ruhsat vererek talan ettirdiler peşkeş çektiler!

27.06.2022

Embesil bir toplum geberin amk

TÜM YORUMLARI OKU (6)