Ertan Aksoy: ‘Seçmen Kararını Çoktan Verdi’

Aksoy Araştırma’nın kurucusu Ertan Aksoy, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında değerlendirmeden bulundu. ‘Seçmen kararını verdi’ ifadelerini kullan Aksoy, farkın zamanla daha fazla açılabileceğini de sözlerine ekledi.

Aksoy Araştırma’nın yaptığı mart ayı seçim anketinde bu içerikte bahsetmiştik 👇

Bir Şirket Daha Anket Sonucu Açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu Yine Önde

Aksoy Araştırma’nın kurucusu Ertan Aksoy, Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede seçimle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

“Uzun süredir seçmenin büyük bölümünün görüşünü belirlediğini ve buna bağlı kaldığını görüyoruz. Devasa kamu bütçeleri ile hayata geçirilen projeler iktidarda maksimum 4-5 puan artış yaratırken milyonlarca insanımızın yaşamını etkileyen deprem ve bunun karşısındaki organizasyonsuzluk hali 2-3 puan kaybettirebiliyor. Özetle seçmen çoktandır kararını verdi diyebiliriz”

“Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı bloklarını oluşturan partilerin seçmenleri toplamda birbirine yakın oranları oluşturuyor. Bu nedenle HDP seçmeni kimden yana tavır alırsa seçimi o kazanacak. Yine araştırmalar bize gösteriyor ki HDP seçmeni CHP lideri Kılıçdaroğlu’na oy vermekte uzun süredir kararlı”

“Geçtiğimiz hafta yaptığımız ölçümde aradaki farkın %11,2’ye kadar çıktığını gördük. Henüz liderler ve belediye başkanları sahaya inmedi. Henüz Ortak Mutabakat Metni tüm bileşenler tarafından savunulmaya başlanmadı. Henüz HDP aday ile bir araya gelip desteğini açıklamadı. Henüz barışçıl, pozitif bir kampanya başlamadı. Özetle farkın yakın zamanda daha çok açılacağına inanıyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Reuters: "Seçim Anketleri 10 Puanlık Fark Gösteriyor"
Deprem Sonrası İlk Anket Bursa’dan: Cumhur İttifakı’nın Kaybı Büyük

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
14.03.2023

ben açıkçası erdoğanın hüdapar ve yrp ittifakını görünce hayal kırıklığına uğradım. demek ki bu kadar umutsuzlar. yine de her şey bitmiş değil. özetle ; erdoğan halka çekebileceğin tüm kıyakları çek hacı. yüzde 1 yüzde 1 dir

14.03.2023

Kardeş ben senin neyi savunduğunu anlayamıyorum. Başka yorumlarda trol değilim diyorsun, burada yaptığın yoruma bak. Tam bir AKP trolü gibi tavır alıyorsun valla. İnsanın bi duruşu bi çizgisi olur. Senin haberden habere savundukların değişiyor... Tam da AKP'liler gibi

14.03.2023

AKP'nin 1990'lı yıllarda satırlı-palalı saldırılarla güpegündüz sokak ortasında insanları öldüren ve daha sonra bu süre zarfında 2000'li yıllarda domuz bağı ile insanları canlı canlı gömen Hizbullah ile aynı çatıda olması beni hiç şaşırtmadı o yıllarda hükümet PKK'ya karşı Hizbullah kartını oynamış ve yapılan tüm cinayetlere sessiz kalmıştı ta ki bu pislikleri tutacak yer kalmayınca Hizbullah'a operasyon düzenlendi aynı kişiler Hüda-par denilen Kürt milliyetçisi, gerici, yobaz partiyi kurdu. Hizb arapça parti demektir Allah'ın partisi anlamına gelir, Hüda, Allah demektir yine Allah'ın partisi demektir. Bu gerici ve tehlikeli oluşum Cumhur ittifakı kazanırsa iktidar ortağı olacak ve ülkede güpegündüz katliamlar yaşanacak. Sessiz kalmayın tehlikenin farkında olun.

akpliler bu aralar gergin ve tedirgin bu pek kaybetme korkusu gibi değil de; güven, özveri, tecrübe korkusu gibi geliyor bana demokrasinin gereği seve seve yerine gelecektir...

TÜM YORUMLARI OKU (16)