Erotik Gerilim Filmi Temel İçgüdü'nün Başrolleri Arasında Yaşanan Gerginlik Yıllar Sonra Ortaya Çıktı!

Merhabalar. 1992 yılı yapımı Temel İçgüdü filmi cesur ve sert sahneleriyle hâlâ hafızalarımızda taze. Bu içerikte üzerinden 30 yıl geçmiş olan filmde set arkasında yaşananları Twitter kullanıcısı @ayfer_kaplan aracılığıyla size aktardım.

Keyifli okumalar dilerim.

Paul Verhoeven'in 1992 yılında yönetmenliğini yaptığı erotik drama filmi, Sharon Stone'u bir ikona dönüştürdü ancak psikolojik gerilim filminin arkasında büyük bir çatışma vardı.

Paul Verhoeven'in gizemlerle dolu filmi 20 Mart 1992'de gösterime girdi ve seyirciler işkolil bir polis ile katil olması muhtemel bir romancı kadın arasındaki psikolojik oyuna bayıldı. Film dünya çapında 352 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Asıl gerçek gizemse, filmin sahne arkasının gerçekte ne kadar yoğun olduğuydu. San Francisco'da geçen film tepki ve yoğun çatışmalar arasında çekilmişti.

Paul Verhoeven, Sharon Stone'a oyuncu koçluğu yaparken, Michael Douglas ile çatışıyordu. Stone ise filmin seçmelerinde kendini çok gergin ve güvensiz hissediyordu. Öyle ki rolün altından kalkamayacak duruma gelmişti.

Paul Verhoeven, başlarda oyuncu değişikliğine gitmeyi düşündü ama Stone, rolün gerektirdiği özelliklere sahip tek kişiydi. Yönetmen Verhoeven, bu özel ilgiyi başrol erkek oyuncu Michael Douglas'a göstermedi çünkü onun gözünde Douglas, profesyonel bir aktördü ve özel ilgiye gerek yoktu.

Ancak bu durum Douglas'ın kendisini dışlanmış hissetmesine neden oldu. Bir gün setin karavanında Douglas, yönetmen ile tartıştı. Olayın stresi ile Verhoeven'ın burun damarlarından biri patladı ve aşırı kanamaya başladı.

Verhoeven, kanlı giysilerle dışarı çıktığında film ekibi Douglas'ın Verhoeven'ı yumrukladığını düşündüler. Michael Douglas, Catherine'i oynaması için daha profesyonel bir aktrise ihtiyaç olduğunu düşünüyordu.

Hatta bu rol için Demi Moore ve Michelle Pfeiffer'ı önerdi ancak hiçbir aktris bu rol için tamamen çıplak kalmaya hazır değildi.

Pfeiffer, filmdeki erotik sahneleri çok ürkütücü bulduğunu söylemişti. "Cinsel kısımlar ve çıplaklık yüzünden bunu yapamadım. Babam hâlâ hayattaydı. Ben biraz "iffetliyim" de."

Sharon Stone ise yönetmen Paul Verhoeven'in seçimiydi. Tabii 13 aktris bu rolü geri çevirdikten sonra.

Temel İçgüdü filminde, seks sahnelerinin hiçbirinde vücut dublörleri kullanılmadı. Ayrıca Michael Douglas ve Sharon Stone, AIDS salgını nedeniyle seks sahneleri sırasında genital ped takmak zorunda kaldı.

Temel İçgüdü filminde çok çatışsalar da Stone, rol arkadaşı Douglas için "Zorlu bir başlangıç yapsak da eski rol arkadaşımla hâlâ arkadaşız." dedi.

Siz film hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

www.people.com

Bunlar da İlgini Çekebilir

Erotizm İçeren Sahneleriyle Çokça Tartışma Yaratan Tüm Zamanların En Orgazm Dolu Filmleri
Yeni Yılda İzleyecek Bir Film Arayanlar İçin Yalnızca Noel'de Geçen Korku Dolu Filmler
Gibi Dizisini Sevenlerin İzlerken Keyiften Dört Köşe Olacakları Film Önerileri

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!