Ermenistan 'Türk F-16'sı Uçağımızı Düşürdü' Dedi, Cumhurbaşkanlığı Yalanladı

Sputnik'in aktardığına göre,açıklamada, Türk F-16'sının Ermenistan hava sahasındaki Su-25 savaş uçağını Azerbaycan topraklarından hedef aldığı iddia edildi.

Daha önce Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Ovannisyan, Türkiye’yi Ermenistan'a karşı doğrudan saldırganlıkla suçlamış ancak detay vermemişti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatskanyan da, Dağlık Karabağ bölgesinden kilometrelerce ötede bulunan Ermenistan'ın Vardenis kentine gün içinde düzenlenen saldırının, Türkiye’ye ait insansız hava araçlarıyla düzenlendiği suçlamasını yöneltmişti.

Altun'dan yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Ermenistan'ın iddiasını yalanlayarak 'Türk F-16’sının Ermeni uçağını düşürdüğü iddiası doğru değil. Ermenistan böyle ucuz propaganda oyunlarına başvuracağına bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilsin' ifadelerini kullandı.

Azerbaycan da yalanladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Türk F-16'sının Ermenistan'ın SU-25 uçağını vurduğuna dair açıklamayı yalanladı.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Türkiye’nin En Güvenilir ve En Güvenilmez Kurumu/Kuruluşu Hangisi?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
29.09.2020

rusya ermenistanın yanında biz azerbaycanın. erdoğan ruslarla karşı karşıya gelmek istermi. seçimi kazanacağını garanti etsin ülkeyi bile satar ama o konu dışı şuan. belki de ermenilerin isteği bizi ruslarla karşı karşıya getirmektir. lakin diplomasi yoluyla bi çözüme kavuşturulacak adımların atılması şart yoksa biz de rüzgardaki yaprak misali savrulup gidecez iyice.

Pasif Kullanıcı
29.09.2020

enerji hatları ulaşım kolaylığı iki ülke arasındaki çıkarlar öyle kolay yabana atınacak cinsten değil. haa haklısın erdoğan oy için yardım ediyor kardeşim dediği insanların hali ortada. ama ruslarlar karşı karşıya gelmek bunu daha da bitirir. suriye örneğinde olduğu gibi.

29.09.2020

Yalan haber muhtemelen. Mağduru oynamak için yapmışlardır.

29.09.2020

Ermeniler cephede agir kayiplar veriyor ,Erivan kirmizi alarmda ,hastaneler dolup tasti. Hezimete ugrayan Ermeni komutanlar cepheden kacan Ermeni askerlerin ve destekcilerin vurulmasini emretti. Iran mollalari Ermenistana muhimmat sevketti. Alin size sozde musluman şeriat ulkesi. Rus haber ajanslari Ermenilerde korku ve panik havasinin hakim oldugunu ,ulkeden kacislarin oldugunu bildirdi.Pasinyan Kremlinden yardim istedi . Putin hayir dedi ,kaderini batinin insafina birakti. Ucak dusurme haberi ,Ermeni ordusuna moral vermek için ortaya atilmis yalan haber. Turkiye dron,siha saldirisi icin destek vermis sadece.

29.09.2020

ruslar onların burnu yere sürtsün derdinde. yani doğruya doğru şimdi, adamlar çok iyi beceriyor emperyalizm işini. Osmanlıda olsa arası bozulunca isyanı bastırmaya ordu gönderirdi, ruslar öyle değil. birbirine kırdırıyor sonra gelince babasının hayrına gelmiş gibi oluyor :D Yardımsever ruslar bizi kurtardı oluyor. Suriyede felan da aynını yaptılar. Rusya acilen 10 milyar dolar tık peşin vergi istedi, suriyeliler nasıl zırladı nasıl, sonra taşeron hizbullahçılar bizim 33 askerimizi şehid etti, tabi olay tüm kanallara çıkınca mecburen harekat yapmak zorunda kaldık. sonuç ? Rusya 10 milyarlık vergisini 5 gün içinde aldı.

TÜM YORUMLARI OKU (20)