Ermenistan'da Rus Helikopteri Düşürüldü: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı

Rusya ordusuna ait Mi-24 tipi askeri helikopter Azerbaycan sınırına yakın bir yerde Ermenistan hava sahasında vurularak düşürüldü. Olayda iki kişinin öldüğü bir kişinin yaralandığı duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermenistan'da Yerash yerleşim yerinin yakınlarında Rus yapım bir Mi-24 helikopterinin düştüğü, hava aracının karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sistemi ile vurulduğu belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verdildi:

'9 Kasım tarihinde Moskova saatiyle yaklaşık 17.30’da (TSİ ile aynı) Nahcivan Özerk Cumhuriyeti (Azerbaycan Cumhuriyeti) sınırının yakınındaki Ermeni yerleşimi Yerash’ın hava sahasında, 102. Rus askeri üssünün konvoyuna Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından geçerken refakat eden Rus Mi-24 helikopteri karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sisteminden ateşe tutuldu. Füzenin isabet etmesi sonucunda helikopter kontrolü kaybetti ve Ermenistan topraklarında dağlık araziye düştü.'

Mürettebattan 2 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralı.

Açıklamada ayrıca Ermenistan’daki Rus helikopterin düşmesi sonucu mürettebattan 2 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise orta derece yaralanmalarla ana hava üssüne tahliye edildiği belirtildi.

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.11.2020

insanların ölmesine alkış tutulması bir tek benim mi garibime gidiyor

benim de garibime gidiyor cunku Rusya bolgede garantor konumdadir. Helikopteri vuranin isi zor, baslarina is aldilar. Nereden mi biliyorum? 18 yildir Moskova'da yasiyorum..

09.11.2020

Rusya'nın çatışmaya dahil olmak için bir oyunu mu yoksa ?

09.11.2020

Benim de aklıma ilk o geldi...

09.11.2020

Bu Ruslar pilotları nerde eğitiyor.manpads e kaçınma manevrası yapabilseydi şuan hayattaıydılar.rus pilotu düşürmek Antalya’da Rus düşürmekten daha kolay

TÜM YORUMLARI OKU (13)