Erken Tanı Hayat Kurtarır! Bursa'da Sokak Lambaları Meme Kanserine Karşı Pembe Yandı

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Çirişhane Caddesi, meme kanserine karşı farkındalığı artırmak için pembe ışıklar ile aydınlatıldı.

Osmangazi ilçesindeki Çirişhane Caddesi, mor lambalar ile aydınlatıldı

Tüm dünyada 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olarak kabul edilen Ekim ayında, meme sağlığı konusunda birtakım etkinlikler düzenleniyor. DHA'nın haberine göre Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) da, meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Bursa'da bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Türkiye'de her yıl 15 bin kadın meme kanserine yakalanıyor

UEDAŞ, sokak lambalarının devreye girdiği 18:30 itibariyle caddeyi mor ışıklar ile aydınlatarak, meme kanserine dikkat çekti.

Meme kanseri, Türkiye'nin en önemli sağlık problemlerinden bir tanesi ve ülkemizde yılda ortalama 15 bin kadın meme kanseri oluyor.

Erken tanı hayat kurtarır

Ayrıca, üzerinde 'Erken tanı hayat kurtarır' yazan afişler, şehirdeki birçok elektrik direğine asıldı...Firmadan, yapılan sosyal sorumluluk projesi ile 'Ekim ayı, her yıl tüm dünyada ve Türkiye'de 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olarak kabul ediliyor ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Biz de, ülkemiz insanlarını bu konu hakkında bilgilendirmek için bir farkındalık yaratmak istedik. Bunun için bir dizi bilinçlendirme çalışması yürüttük. Umuyoruz ki meme kanseri hakkında az da olsa bir farkındalık yaratır.' açıklaması yapıldı.

Ayrıca bakınız 👇

Meme Kanseri ile İlgili Muhtemelen Sizin de Doğrusunu Bilmediğiniz 14 Yanıltıcı Bilgi

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
AK Parti’de “Troll” Operasyonu İddiası: “Süleyman Amca” Savunması!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR

böyle şeylerin olması güzel en azından şüphelenen 10 kişiyi cesaretlendirip gitse bile buna değer yavaş yavaş böyle şeylerde gelişim sağlanır o yüzden doğruya doğru demek lazım güzel hareket.

28.10.2018

Bu farkındalık durumunun sadece kadınları ilgilendiriyor gibi gösterilmesi eksik bir şey erkeklerde de meme var ve bizde düşük bir oran olsada meme kanseri riski var. Unutmayın.

27.10.2018

Güzel birşey ama kerhane gibi olmuş sanki azıcık. 😂

TÜM YORUMLARI OKU (13)