Erkeklerin Toplu Taşıma Araçlarında Yayılarak Oturmasını Engellemek İçin Yeni Bir Sandalye Tasarlayan Kadın Öğrenci 'Laila Laurel'

Unilad'e göre; 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Laila Laurel, erkeklerin toplu taşıma gibi kısıtlı alanlarda yayılarak oturmalarını engellemek için tasarladığı yeni sandalye ile 2019 Belmond Yeni Tasarımcılar Ödülünün sahibi oldu.

Laila, projesi için halka açık alanlarda erkekler tarafından her gün yerinin gasp edilmesinden ve diğer kadınlarında aynı durumdan muzdarip olduklarını belirttikleri "Her Gün Cinsiyetçilik Projesi" adlı internet sitesinden ilham aldı.

Farklı ülkelerde erkeklerin otobüs, dolmuş ve metro gibi alanlarda bacaklarını yayarak oturmaları anlamına gelen kelimeler sözlüklerde yer almaya başladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Laila, kazandığı prestijli ödül sayesinde, bir otel ve serbest bir firma için tasarım yapma fırsatına da sahip oldu.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
19.07.2019

Evet arkadaşlar bacaklarınızın arasında 3 şey var. Biliyoruz biz de anatominizi. Sevdiğiniz kızı isterken babasının yanında nasıl oturacağınızı da biliyoruz. İş görüşmesine gittiğinizde insan kaynakları personelinin yanında nasıl oturduğunuzu da biliyoruz. Askerde komutan oturun dediğinde nasıl oturduğunuzu da biliyoruz. Demek ki o bacaklar birbirine yakın tutulabiliyor. Kimse size bacaklarınızı birbirine yapıştırın demiyor, eşek gibi açmayın diyor! Bu galerideki beyaz pantolonlu eşek gibi! Ya da başlarda sandalyede oturan kızlar gibi!

19.07.2019

Bir keresinde otobüste yanına oturduğum erkek öyle nazikti ki bacaklarını bitiştirip cama yapışmıştı, tam yarım saat öyle gittik. "nolur biraz daha rahat otur bu kadar kendini kasmana gerek yok" diyecektim artık neredeyse ama yanlış anlaşılmamak için bir şey demedim. Kimse kendinizi bu kadar sıkıntıya sokun demiyor. Sadece şunu bilin yeterli; anneniz, kız kardeşiniz de otobüse biniyor ve onların yanındaki erkeklerin bacakları onlara değiyor. De-ği-yor. Toplum içinde bacaklar sonuna kadar açılmaz ama bu konuda aile terbiyeniz olmadığı için anca ana bacı yoluyla anlatabiliyoruz.

19.07.2019

Arkadaşlar kimse size bacaklarınızı birbirine yapıştırın sonsuza kadar açmayın demiyor. Koltuğunuzun alanını aşmayacak şekilde oturun yeter. O zaman da sıkışıyorsa değerli organınız orda bi sıkıntı var bence :D

19.07.2019

Tasarımda bir sorun mu var ? Erkekler bacaklarını kapatsın kızlar açarak otursun diye mi yapılmış? Çok ilginç bir tasarım olmuş. Kadınlar için ferahlık sağlarken erkekler için dar alan veriyor. Derdimiz eşitlik değil miydi?

TÜM YORUMLARI OKU (38)