Erkeklerin Psikolojik Şiddete Uğradığını Öne Süren Paylaşıma Yüreği Yanan Kadınlardan Tepkiler

Psikolojik şiddet, toplumumuzun her kesiminde maalesef ki çokça karşılaştığımız bir durum. Çoğu zaman bir kesim tarafından göz ardı edilen bir durum kişinin duygusal ve zihinsel sağlığını ciddi şekilde etkiliyor. Genellikle sözlü ve davranışsal eylemlerle gerçekleşen şiddetin bu halinden en çok canı yanan kişiler ise ne yazık ki kadınlar. Giydiği kıyafetten kilosuna, saç şeklinden vücut tüylerine hemen her konuda ağır şekilde eleştirilen kadınların gündemde olduğu bu günlerde yapılan bir paylaşım dikkat çekti. Erkeklerin bu şiddete maruz kaldığını belirten paylaşıma kadınlar tepki gösterdi.

Hakaret, aşağılama, tehdit, kontrol etme ve manipülasyon gibi eylemlerle kendini gösteren psikolojik şiddet başa çıkılması en güç durumlar arasında değerlendirilebilir.

Psikolojik şiddetin verdiği zararlar maalesef ki çok hafife alınıyor bizim ülkemizde. Fiziksel şiddete kıyasla pek ciddiye alınmayan bu şiddet türü hakkında onlarca uzman açıklamalarda bulunuyor. Kişinin uzun vadede ciddi ruhsal sorunlarla karşılaşabileceğinin altı çiziliyor.

Gelelim günümüzün en büyük problemlerinden birine; kadınlara yapılan psikolojik şiddet!

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinde kadınlar erkeklerin psikolojik şiddetine maruz kalıyor. Buna sayısız örnek verilebilir. Mesela bir kadının kıyafeti, kilosu, davranışı, makyajı, saçı, boyu ve hatta kahkahası... Kadınlar aklınıza dahi gelmeyecek konular yüzünden manipülasyona uğruyor.

Canımızı çok yakan psikolojik şiddetle savaşmak, her şeye rağmen en güçlü halimizle ayakta durmak zaten yeterince zorken bunu daha da zorlaştıran durumlar olabiliyor.

Burada ne demek istediğimi, psikolojik şiddetin acımasız yüzüyle karşılaşan kadınlar çok iyi anlayacaktır. Ben yine de açıklayayım: Yaşadıkları acının hafife alınması, bunun basit bir şeymiş gibi gösterilmesi, bir de üzerine dalga konusu haline gelmesi... İşte bununla mücadele etmek hepsinden zor!

Turko Shit Post tarafından paylaşılan bu görsel kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

''Bu zamanda erkek olmanın kolay olmadığını'' ve erkeklerin kiloları, kılları ve kelliği gibi durumları yüzünden psikolojik şiddete uğradığı söylendi.

Bu paylaşım, sürekli eleştirilen ve şiddete maruz kalan kadınlar tarafından tepki gördü. 👇👇

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yorumlara bekliyoruz...

İlginizi Çekebilir

Gaslighting Ne Demek? Bir Psikolojik Şiddet Türü Olan Gaslighting Nasıl Anlaşılır?
Ghosting Nedir? Bir Duygusal Şiddet Olan Ghosting Nasıl Anlaşılır?
6284 Sayılı Kanun Nedir, Neleri Kapsar? 6284 Sayılı Kanun İle İlgili Merak Edilenler
İlişkinin Başlarında Göklere Çıkartılıp Sonrasında Yere Çakılanlar Buraya! Narsistik İstismar Nedir?

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
YORUMLAR
26.07.2023

derdinizi s*ksinler erkolar jxjfhdj

Pasif Kullanıcı
26.07.2023

yukarıdaki yorum yapan kadınlara lafım; baya saçmalamışlar, ne biçim yorumlar bunlar, nedir bu, bir yarış mı yani? (hadi bakalım kim daha çok şiddete uğramış, dökülün) kusura bakmayın ama bu tavırlar çok yanlış, bunun kıyaslaması mı olurmuş? hangi insanda ne etki bırakıyor bilmiyorsunuz belli ki, sizin bu yaptığınızda aslında travma, "bizim derdimiz sizinkini ziker" travması.

26.07.2023

dert yarıştırması konusuna katılıyorum ve buna ben de karşıyım ammma anlatmak istedikleri diğerlerinin yanında bunların hiç kaldığı ve bunu sen de gayet iyi anlıyorsun. tabii bir erkeğe kıllı tüylü kel göbekli demek ne derece kötü etki bırakır bunu kestiremeyiz, kimi umursamazken kiminde travma haline gelip özgüvensizlik yaratabilir

26.07.2023

Yorum yapanların hepsi o kadar haklı ki. Bana diyecek bir şey bırakmamışlar. Body shaming'in alâsını kadınlar yüz yıllardır çekiyor zaten. Bir erkeğin güzel görünmek gibi bir zorunluluğu yoktur çok fazla ama çirkin bir kadın sürekli linç yiyecektir. Bu çifte standardı görmemek için kör olmak gerekir

26.07.2023

Çirkin demiyim de bakımsız kadın sürekli linç yiyecektir diyim ancak bakımsız bir erkek o kadar linç yemez. Tuvalleten çıktıktan sonra el yıkamayı falan yeni yeni öğrendi hepsi zaten 😂 koltuk altı kıllarını yeni yeni kesiyorlar falan

TÜM YORUMLARI OKU (51)