Erkeklerin Neredeyse Yarısı Ev İşlerinin Eşit Paylaşıldığını Düşünse de Kadınlar Bu Konuda Aynı Fikirde Değiller!

Yapılan bir araştırmada katılımcıların çoğu erkeklerle kadınların çocuk bakımı ve ev işleri konusunda eşit rol almaları gerektiği konusunda hemfikir olsalar da; kadınların yalnızca %20'si bunun evlerine yansıdığını düşünüyor.

Kadınların neredeyse %74'ü çift olarak çalışma saatleri ve çevresel faktörlere rağmen hala ev işi ve çocuk bakımı konusunda çoğunluk görev aldıklarını söylediler.

O'Leary özellikle cinsiyet eşitsizliği konusunda çabucak dönüt sağlayacak bir formül olmadığını belirtti.

Hala katedilmesi gereken çok yol olmasına rağmen erkeklerin %67'si ve kadınların %68'i ev işlerinin cinsiyet ayrımı gözetmeksizin eşit bir şekilde yapılması gerektiğini söylediler.

Popüler İçerikler

Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR

acaba gay evliliğinin yasal olduğu ülkelerde gay çiftlerde çocuk bakımı ev işler dağılımı durumu nasıl.Sadece bir ebeveyne yüklemek tarafların bencilliğinden mi yoksa sırf kadına bu rol biçildiği için mi kadında yük var

19.09.2019

ya bu kadınların istediği şey çocuk doğurmak ve ona bakmak. onlara göre tüm iş bu. hatta o kadar büyük bir iş ki, işsiz ev hanımları ev işlerini bile yapmıyor çünkü bütün gün çalışmaktan bile yorucu. erkek bütün gün çalışsın eve gelsin üstüne ev işi yapsın kadınına baksın istiyorlar. tüm dünya aynı. kadınların geninde var ve erkekler hep yetersiz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ