Erkeklerin Cinsel Organları ile İlgili Bir Başkasına Sormaya Utandıkları Tüm Soruları Tek Tek Cevaplıyoruz!

Erkeklerin cinsel organları ile ilgili bir başkasına sormaya çekindiği fakat kafalarında dönüp duran tüm soruların cevaplarını sizler için derledik. Buyurun beyler bakalım...

Insider, erkekler tarafından sormaya çekinilen tüm soruları ürolog Dr. Aaron Spitz'e sormuş.

Penis boyutundan, yaralanmalara kadar tüm soruların cevabı için aşağı doğru kaydırın...

1. "Penisimi büyütecek herhangi bir ilaç var mı?"

Spitz'e göre ne yazık ki böyle bir ilaç bulunmuyor. Şu an bulunan bütün ilaçlar bunu vadediyor olsa da, Spitz aslında hiçbir tanesinin işe yaramayacağını söylüyor. İlaçların yaptıkları şey aslında penisteki kan akışını hızlandırmak, bu nedenle daha büyük gözükebiliyor.

2. "Ameliyat ile penisimi büyütebilir miyim?"

Penis ameliyatlarında iki tane kategori oluyor, birincisi penisi uzattığını iddia eden diğeri ise kalınlaştırdığını iddia eden. Kalınlaştırma ameliyatında, cerrahlar penisi kasık kemiğine bağlayan ve ereksiyon halindeyken dik durmasını sağlayan bağı kesiyorlar. Daha sonrasında ise açılan bölgeye yağ enjekte ederek penisin kalınlaşması sağlanıyor.

3. "Ortalama penis büyüklüğü gerçekten ne kadar?"

2015'te King's College London'da yapılan bir incelemeye göre, erekte olmamış penis boyutu ortalama 9 cm iken, erekte olmuş penis boyutu ise ortalama ortalama 13 cm.

4. "Mikropenis gerçek bir şey mi?"

'Mikropenis' kelimesi aslında penisi normalden küçük olan insanlar için kullanılan medikal bir terim. Mikropenis denilebilmesi için erekte olmuş halde 5 cm'den daha az olması gerekiyor boyutlarının. Nedeni ise erkek fetüsün testislerinin penis gelişirken yeterli testosteronu üretmemesi. Fakat doktorlara göre mikropenis bir erkeğin ilişkiden daha az zevk alacağı anlamına gelmiyor.

5. "Penisimin hafif eğri olması normal mi?"

Spitz'e göre erekte olduğu zaman bir penisin hafif eğri duruyor olması oldukça normal bir durum. Fakat penis fazla eğri duruyorsa bunda bir sorun olabilir. Tıpta bu duruma Peyronie hastalığı adı veriliyor. Bu durum doğuştan ya da sonradan alınan bir darbe nedeniyle oluşabilir. Fakat her iki şekilde de tedavisi olan bir durum.

6. "Penis boyutumun ayak ya da parmak uzunluğumla bir alakası var mı?"

Spitz bunun sadece halk arasında dolaşan bir efsane olduğunu düşünüyor. Bu konu üzerine birçok araştırma yapılmış olmasına rağmen arada mantıklı bir bağ kurulamadığını dile getiriyor.

7. "Penisim kırılabilir mi?"

Penisin içerisinde kırılabilecek herhangi bir kemik bulunmuyor. Fakat Corpora cavernosa adı verilen erektil doku kırılabilir. Spitz bu konuda şunları dile getiriyor; 'penis erekte olduğu zaman, bahsettiğimiz dokular sertleşiyor ve yüksek basınç altında oluyor. Eğer birden bükmeye çalışırsanız kırılma ihtimali var.' Spitz aynı zamanda bu durumu yaşayan insanların genelde utandıklarını ve hastaneye gitmediklerini fakat eğer hemen tedavi edilmezse ileride çok daha büyük sorunlarla karşılaşabileceklerini belirtiyor.

8. "Ereksiyon bozukluğu sadece ileri yaşlarda mı yaşanır?"

Spitz'e göre ereksiyon bozukluğunu her yaştan insan yaşayabilir. Eğer genç ve sağlıklı bir bireyin ereksiyon problemi varsa bunun nedeni muhtemelen psikolojiktir. Örnek olarak, genç bir birey alkol ya da stres nedeniyle ereksiyon bozukluğu yaşarsa, bir sonrakinde tekrarlanacağından korktuğu için gergin hissediyor. O gerginlik ise yine erekte olamamasına neden oluyor.

9. "Erken boşalma için yapabileceğim bir şey var mı?"

Araştırmalara göre erken boşalma, her yaştan erkeğin başına gelebiliyor. Güzel haber ise şu; terapi ve ortamı değiştirmek, kremler ya da spreyler gibi seçeneklerle erken boşalma sorununu çoğu erkek çözebiliyor. Spitz aynı zamanda erken boşalma ile mücadele edebilmek için egzersizlerin de olduğunu söylüyor. Böylece boşalma isteği geldiği zaman erkekler kendilerini durdurabiliyorlar.

10. "Cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapmışsam penisim belirti verir mi?"

Her hastalık fiziksel olarak tepki vermeyebiliyor. Çoğu kişi cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon kaptığı zaman cinsel organlarında herhangi bir değişiklik meydana gelmiyor. Hatta öyle ki genital uçuk bile bazen anlaşılmayabiliyor. Bu tarz bir rahatsızlığınızın olmadığından emin olmanın tek yolu test yaptırmak.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Penisleri Olsa İlk Yapacakları Şeyleri Paylaşırken Herkese Kocaman Birer Kahkaha Attıran 15 Kadın
Türkiye'de Memlekete Göre Penis Boyu Değişir mi Sorusunun En Net Cevabını Ortaya Koyan Araştırma
Penis Şekline Göre Seks Performansını Ölçüyoruz!

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
12.11.2021

Gayet faydalı bilgiler.. bi arkadaşım için :)))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ