Erkeklere Karşı Cinsel Çekim Hissedip Kadınlara Karşı Duygusal Çekim Duyan Erkeklerin Hikâyeleri

Bazı TikTok kullanıcıları videolar çekerek hissetleri çekim konusunda nasıl bölünme yaşadıklarını ifade etti ve bu konudaki düşüncelerini dünyayla paylaştı. Biz de bunları sizler için derledik ve videolara ek olarak bu konuda neler ifade edildiğinden bahsettik. İnsanların paylaştığı çekim bölümünün nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız içeriğimize buyurun. 👇

Bugün sizlere üç erkeğin kadınlara ve erkeklere duyduğu çekimlerde hissettikleri farklılıklardan bahsedeceğiz.

Söz konusu erkeklerden ilki olan Quin May, ABD’de yaşayan ve henüz 20 yaşında olan bir aşçı. Kendisi bu hissiyat farklılığı konusunda, “Büyürken hep benimle ilgili ters bir şeyler olduğunu düşündüm. Kadınlar bana hiçbir zaman erkek arkadaşlarımın anlattığı gibi çekici gelmedi.” diyor.

May, kadınlarından etkilendiğini, onları çekici bulduğunu ancak bunun diğer erkeklerin hissettiklerinden farklı olduğunu belirtiyor.

www.tiktok.com

Kendisi, “Erkekler kızların fiziksel özelliklerini över dururdu. Ben de onlarla aynı fikirdeydim tabii. Çünkü, normal olan buydu ve aksini söylersem herkes benden şüphelenirdi. Lisede yaş aldıkça cinsel olarak erkeklere, duygusal olarak da kadınlara ilgi duyduğumu fark ettim.” diyor.

Malumunuz kişinin cinsiyetine ve ilgi duyduğu cinse göre farklı tanımlamalar yapılıyor…

Kendini heteroseksüel olarak tanımlayanlar karşı cinse, gay veya lezbiyen olarak tanımlayanlar ise aynı cinse ilgi duyuyor. Kendini biseksüel olarak tanımlayanlar iki cinse de, kendisini panseksüel olarak tanımlayanlar ise cinsiyetten bağımsız olarak insanlara ilgi duyuyor. Genellikle çekici bulunan kişilere karşı hem cinsel hem de duygusal anlamda hisler beslenir ama bu durum her zaman geçerli değildir.

May gibi insanlar için cinsel ve duygusal çekim, cinsiyetlere göre farklılık gösterebilir.

Böyle hisseden insanların birçoğu bu tür bir çekim algısına sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu TikTok aracılığıyla paylaşıp, beraberinde gelen karışıklığı, endişeleri, umutları ve sevinçleri de detaylıca anlatıyor. May’in bu konudaki videosu şu ana değin 3.2 milyondan fazla izlendi.

Birkaç saniye uzunluğundaki videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. 👇

May’in çekiciliğin nüanslarını anlaması ve hislerini ifade etmesi bu videonun uzunluğundan çok daha uzun sürmüş.

www.tiktok.com

Kendisi bu durumla ilgili olarak, “Kadınlarla daha derin bir düzeyde bağlantı kurabiliyorum, bu da genellikle onlara âşık olmama yol açıyor. Erkeklerde ise durum biraz farklı. Çünkü, erkekler genellikle kadınlar kadar açık değil. Aksine, genellikle başka erkeklerle temas hâlindeyim. Bu zevk almakla ilgili bir durum.” diyor.

Artık hissettiği çekimi tanımlayabiliyor olsa da hâlâ kafası oldukça karışık ve her zaman aynı düşüncede değilmiş.

www.tiktok.com

Hem cinsel hem de duygusal çekim hissettiği bir avuç erkek ve kadın olduğunu belirtiyor ve bu durumla ilgili olarak, “Daha fazla seçeneğim olmasını seviyorum. Kadınlarla ilişki kurmam daha zor. Çünkü, kadınlar daha önce erkeklerle ilişkim olduğunu biliyor ve gey olduğumu düşünüyor.” diyor.

Gelelim benzer bir hissiyata sahip ikinci kişimize.

www.instagram.com

İspanya’nın Barselona kentinde yaşayan 23 yaşındaki içerik üreticisi Stephen Brenland hem erkeklerle hem de kadınlarla birlikte olmuş. Kendisi, birlikte olduğu kişilerin kendisine nasıl davrandığını düşünerek iki cinsiyete de neden ilgi duyduğunu anlamasına yardımcı olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili çektiği TikTok videosu 290.000 kez izlendi.

Çektiği video aşağıda. 👇

Açıklamaları ise gerçekten ilginç.

Kendisi, “Kızlarla çıkmak daha hafif. Coşkulu olmasının yanı sıra sorumluluk hissediyorsunuz. Kız arkadaşınız sanki en yakın arkadaşınız gibi. Yol belli, toplum belli. Ne zaman kızlarla çıksam kendimi güvende hissettim. Her şey bana uygundu, ilişkinin düzenini ve yapısını seviyordum. Ancak erkeklerle çıkmak bambaşka bir şey. Her şeyi tüketen, eğlenceli ve tehlikeli bir durum. Erkeklere yönelik fiziksel bir çekim hissediyorum.” diyor.

Brenland çekimsel bölünmenin ne katı ne de sabit olduğunu ama hem cinsel hem de duygusal çekim hissettiği birini bulmanın kolay olmadığını söylüyor.

Bir gün ikisini de hissettiği biri karşısına çıkabilecek olsa da bunun gerçekten mümkün olup olmadığından emin olamamanın çok korkunç olduğunu ifade ediyor. Şu anda bu doğrultuda erkeklerle birlikteliği denemeyi ve aradığı kişiyi erkekler arasında bulmayı tercih ettiğini belirtiyor. Bu durumda, “Bu tercih sonsuza dek sürer mi bilmiyorum. Ne yazık ki duygusal bağlantı eksikliğinden dolayı çıktığım erkeklerle bağlantı kuramıyorum, onlara ilgi gösteremiyorum.” diyor.

Gelelim son konuğumuza.

www.instagram.com

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan 27 yaşındaki İngilizce öğretmeni Luka Hauptmann için erkeklere ve kadınlara cinsel anlamda ilgi duyduğunun farkına varmak epey zor olmuş. Kendisi, “Heteroseksüel bir kadınken biseksüel olduğumu hissetmeye başladım. Kadınken erkeklerle çıkmak tuhaf geldiğinden sadece kadınlarla çıkıyordum. Sonrasında trans olduğumu fark ettim ve o günden beri artık erkek olarak kabul edildiğimden erkeklerle çıkmaya daha açık oldum.” diyor.

Hauptmann’ın videosu da aşağıda. 👇

TikTok’ta çektiği video 121.000 izlenen Hauptmann hem erkekleri hem de kadınları çekici bulduğunu belirtiyor.

www.instagram.com

Ancak son zamanlarda iki cinsiyetin kendisine farklı şekillerde çekici geldiğini fark etmiş. Bu konuyla ilgili olarak, “Yalnızca erkeklere fiziksel olarak, kadınlara ise duygusal olarak ilgi duymuyorum. Sadece yeni biriyle tanıştığımda durum böyle. Fiziksel çekimden önce kadınlarla duygusal bağlantı kuruyorum, bunun tam tersi de erkeklerle oluyor.” diyor.

İki cinsiyete de farklı çekimler duyduğu için kendini daha özgür hissediyormuş.

www.instagram.com

Kendisi, “Herkese aynı şekilde çekilmek zorunda olmadığımı bilmek özgürleştirici bir etkiye sahip. İlgimi çeken her insana karşı farklı şeyler hissediyorum, herkes farklı zaten. Farklı insanlarla farklı türden atraksiyonları deneyimlemenin çok güzel olduğunu düşünüyorum.” diyor.

Yaşadıkları çekim bölünmesine rağmen, Hauptmann, May ve Brenland hem duygusal hem de cinsel çekim duydukları ve kararlı bir ilişki kurabilecekleri birini arıyor.

www.instagram.com

Bununla birlikte, Hauptmann ilişkiye başlamadan önce insanlarına başkalarına çekilebilecekleri yolları anlamaları ve kabul etmeleri gerektiğini düşünüyor. Kendisi, “Bence bu şeyler hakkında konuşmak önemli. Artık yalnızca heteroseksüel ve homoseksüel kavramları yok. Çok farklı çekim türleri var. Kendinizin hangisine dâhil olduğunu bilirseniz, ilişkilerden ne istediğinizi ve ne beklediğinizi de bilirsiniz.” diyor.

Kimileri cinsiyetlere göre farklı çekim hissetmenin biseksüellik olduğunu savunsa da bu üçlü kendilerine hangi etiketi yapıştıracağına karar veremiyor.

Etiket yapıştırmaları gerekip gerekmediği konusunda da kararsızlar ki Brenland, “Heteroseksüel değilim, bir miktar eşcinselim ama %100 eşcinsel değilim.” diyor. Biseksüel olabileceğini, çünkü seksten zevk almak için öncelikle duygusal bağlantı kurması gerektiğini söylüyor.

May ise mevcutta panseksüel sayılabileceğini ama herhangi bir şey olarak yaftalanmak istemediğini belirtiyor. Kendisi, “Konu ne zaman açılsa söylerim. Bir şeyle kısıtlı kalmak istemediğimden etiketleri sevmiyorum.” diyor. Hauptmann ise ne trans ne de heteroseksüel olmadığından kendisi için queer dendiğini, bazı insanların ise etiket uydurmayı sevdiğini belirtiyor.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz. 👇

Ödümüz Kopmasına Rağmen Korku Filmlerine Bayılmamızın Ardında Yatan Psikolojik ve Evrimsel Nedenler
Dünyanın En Kuzeyinde Bulunan Şehirdeki Restoranlarda Servis Edilen Birbirinden İlginç Yemekler
Gizlice Trenlere Binen ve Ülkeden Ülkeye Geçerek Para Vermeden Avrupa’yı Gezen Gencin Hikâyesi

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı