'Erkekler Daha Kalpsiz Diyenlere' Özel Araştırma: Yalnızlık, Erkeklerin Kemiklerine Kadar Dokunuyor

ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, yalnızlık duygusu erkeklere kadınlara olduğundan daha fazla hasar veriyor. 

Erkeklerle ilgili 'yalnızlık' araştırması ABD’deki Maine Sağlık Araştırma Enstitüsü tarafından yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre, yalnızlığın erkekler üzerinde etkisi kadınlara göre çok daha fazla.

New York Post'ta yer alan habere göre, sosyal izolasyon erkeklerin kemik sağlığını bile etkilerken, aynı durum kadınlar için söz konusu değil.

'Peki bu sonuca nasıl varıldı?' diye sorarsanız hemen onu da açıklayalım. Araştırmada, yetişkin fareler sosyal izolasyona yani dört hafta boyunca bir kafes içinde yalnızlığa bırakılıyor.

Sosyal izolasyona maruz bırakılan erkek farelerde kemik mineral yoğunluğu dikkat çeken düzeyde azalıyor. Ancak dişi farelerde böyle bir etki görmek pek de mümkün değil.

Araştırmanın başındaki isim Dr. Rebecca Mountain, ayrıca şunları da söylüyor, belirtmeden geçmeyelim: 'Bu bulguların insan popülasyonlarına nasıl dönüştüğünü anlamak için gelecekteki araştırmalara ihtiyaç var.'

Bu da 'Yok kardeşim bir yanlışlık vardır' diyenler için haberin orijinal hali; buyrunuz

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
19.06.2023

aslında bence sorun bunu yansıtmıyor olmaları, biz kadınlar dışa vururuz gerek sözlerle gerek davranışlarla onlar daha çok içinde yaşıyor ifade edemiyorlar. yoksa hepsi için kalpsiz demek yanlış olur keza aynı şey kadınlar için de geçerli o halde.

Pasif Kullanıcı
19.06.2023

kusura bakma bu da yanlış, biz kadınlar diye bir şey yok ya da onlar daha çok içinde yaşıyor ifade edemiyorlar öyle bir şey de yok. dediğim gibi bu konuyu genelleştirmek zaten başlı başına yanlış. kişisel bakmak gerekiyor, insanların temel problemi genelleştirmektir. düşün bütün sorunlar genelleştirmeden çıkıyor. birisi çıkıyor atıyorum akrep burçları şöyleymiş diye kötülüyor hoop gitti bütün akrepler iyisi var mı aralarında ne biliyim merhametlisi düzgün insanı var mı soran yok...

19.06.2023

Bazı erkekler gerçekten çok iyi yürekli, çok naif, çok duygusal 😔 biz daha gaddar olabiliyorken bazı durumlarda onlar içinde yaşıyor. İnandım bu araştırmaya.

19.06.2023

Herkes hakettiğini yaşasın, her zaman duam budur 🙏🏻

Haklı olabilir kendimden örnek verirsem yalnızlığı her geçen gün daha derinden hissediyorum. Tanrı yazgısı buymuş diye yola devam etmek gerek. Herkes eşit yaratılmıyor kimileri hayata 10-0 geriden başlar.

Pasif Kullanıcı
19.06.2023

yanlış abi, konuya erkekler diye girip şöyleymiş böyleymiş diyemezsin ya da kadınlar fark etmez. bu durumlara kişisel bakmak zorundasın, kişi var yalnızken daha başarılıdır. kişi var yalnızken kafayı sıyırır. genelleme yapılamaz.

TÜM YORUMLARI OKU (26)