'Erkekler Ağlamaz' Sözü Bir Çocuğun Psikolojisini Nasıl Etkiliyor?

Küçük yaştan itibaren, erkekler ağlamaz, erkekler güçlüdür gibi sloganlarla büyütülen çocuklar ileride nasıl bir psikolojiye sahip oluyorlar? White Ribbon için ajansı Bensimon Byrne tarafından hazırlanan reklam filminde, işte bu çocukların psikolojisine odaklanılıyor.

'Boys Don't Cry' başlığıyla yayınlanan reklam filminde, 'erkekler ağlamaz' ve benzer sözlerin erkekler üzerindeki etkisi anlatılmak isteniyor.

Genç bir çocuğun hayatından kesitler sunan reklam filmi aynı zamanda şu soruya da cevap arıyor: Çocuk yaşta bu tür sözlerle büyütülen çocuklar, ileride ne gibi sonuçlara sebebiyet verebilir?

Zorlu bir çocukluk dönemi geçiren her çocuk yeri geldiğinde ağlayabilir, yeri geldiğinde ise korkabilir!

Kadına yönelik şiddet, çocuklukta yaşanılanlarla bağlantılı olabilir!

İşte o reklam filmi:

Popüler İçerikler

Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
01.03.2019

sirf bu yuzden aglayamayan kac erkek var acaba

01.03.2019

Erkek nadir ağlar, ama öyle ağlar ki o acıyı ciğerinde hisseder boğulursun izlerken, bi şey yapamazsın. Biz kadınlar gibi ota boka ağlamaz.

01.03.2019

Ağlamak güçsüzlük,zayıflık göstergesi değildir ki. Asıl duyguların olduğu halde bunları belli edememek,gösterememek,ağlamak isteyip de ağlayamamak güçsüzlüğün ta kendisidir.

Her şeye ağlamak da bir güçsüzlük belirtisidir.Ağlayamamak çaresizliktir.O yüzden evet haklısın.Ama aynı zamanda haksızsın.

TÜM YORUMLARI OKU (13)