Erkek Çocukların Kendilerinden Yaşça Büyük Kadınlarla Evlendirildiği İlginç Kabile: Bonda

Dünya tarihinde pek çok kabile var oldu. Bazısı yok olurken bazısı ise hâlâ dünyanın bir yerlerinde soylarını ve geleneklerini devam ettiriyor. Hele bazı kabileler var ki alışılmışın dışında gelenekleriyle bizleri şaşkına çeviriyor. Bonda kabilesi de bunlardan bir tanesi. Detaylar için...👇

Dünyamızın tenha köşelerinde bizim veya teknolojimizin, kültürlerini etkilememesi için modern toplumdan izole kalmayı tercih eden birçok ilkel kabile bulunuyor.

Bonda kabilesi de Hindistan'daki en ilkel kabile olarak kabul ediliyor, çünkü tarihleri, dünyanın ne kadar geliştiğini bilmeden veya umursamadan tecrit altında yaşadıkları binlerce yıl öncesine dayanıyor.

İki farklı Bonda kabilesi bulunuyor.

Hint toplumundan en izole olan 6 bin 700 nüfuslu Yukarı Bondalar ve 17 bin nüfuslu Aşağı Bondalar olarak kabile ikiye ayrılıyor. Dış dünyaya kendini kapatan ve hiçbir bağlantısı olmayan kesim ise Yukarı Bondalar oluyor. Bu kabilenin sadece yüzde 6'sı okuma ve yazma biliyor ve kabilenin ortalama yaşam süresi o kadar düşük ki, neredeyse soyu tükenmek üzere.

Binlerce yıllık bu kabilede hiçbir şeyin değişmediğini ve gelişmediğini görmek mümkün.

Bonda kabilesinin bulunduğu izole tepeyi ziyaret edenler kabilenin yaşam tarzlarının ne kadar ilkel olduğuna bizzat şahit oluyor.

Kabile, yiyecekleri için toplama ve avlanma ve ihtiyaç duydukları her şeyi inşa etmek için doğal kaynakları kullanma konusunda hala ilkel bir ekonomiye sahip.

Kabile son zamanlarda dünyaya açıldı ve şimdilerde gezginlerin gelip kalmasına izin veriyorlar, bu da kendileri üretemedikleri bazı şeyleri satın alabilecekleri bir miktar para kazanmalarına izin veriyor. Turizm sayesinde az da olsa ekonomileri gelişmeye başladı da diyebiliriz.

Kabilenin en şaşırtıcı kısmına gelelim: Bu kabilede kadınlar 10-12 yaşları arasındaki erkek çocuklarıyla evleniyor!

Bonda kabilesinin kültürleriyle ilgili en ilginç şey, kadınların çok genç erkeklerle evlenmeleri ve hayatlarının yarısını kocalarını büyütmeye adamalarıdır. Yani kabilenin kadınları kocalarını büyütmekle yükümlü.

İddialarına göre bunu yapmalarındaki amaç kabilenin soyunun tükenmesini engellemek.

Genç bir erkek çocukla evlenmenin ardındaki yatan fikir, kabilenin sürdürülebilirliğini sağlamak. Kabiledeki yaşlıların çoğu, ilkel ve tenha yerde bulunan kabilelerini binlerce yıldır yok olmaktan koruyan şeyin bu uygulama olduğunu iddia ediyor.

Bonda kabilesinde kadınların evlenme yaşı ise 25-30 yaşları arasında değişiyor.

Kocasını büyüten kadın yaşlandığı için kocası da ona bakmakla yükümlü oluyor ve bir erkek çocuk 14 yaşını geçerse koca olamayacak kadar yaşlı sayılıyor!

Kadının görevi bu evlilikte aslında bir nevi öğretmenlik.

Kadın daha çocuk olan kocasını her yönden eğitmeye özen gösteren, kendilerini ve karısını geçindirebilecekleri yaşa geldiklerinde bunun için gerekli bilgiye sahip olmasını sağlayan bir öğretmen rolünü üstleniyor da diyebiliriz.

Bu kültür nedeniyle Bonda kabilesinde nüfus çoğunlukla kadınlardan oluşuyor.

Bunun nedeni, kadınların kültürlerinde erkeklerden daha değerli görülmesidir. Daha güçlü, daha bilgili ve uzun ömürlü olarak kabul ediliyorlar.

Evlilikte kadın hamile kaldığında, kocanın çiftçilik yaparak veya avlanararak aileyi geçindirmesinin zamanı geldiği anlamına geliyor.

Kabilenin geleceği de risk altında çünkü kabilede doğan bebeklerin çoğu kız doğuyor. Zaten az olan nüfusları gitgide azalacakmış gibi görünüyor.

Gelelim boşanma konusuna. “Lung Sisi” olarak da bilinen boşanma, Bonda halkı içinde büyük bir sorun teşkil ediyor.

Bir Bonda kadınının zina nedeniyle boşanmış olması gibi bazı durumlarda, eski koca, evlilikleri için ödenen bedelin iki katını talep ediyor. Köy meclisi, verilen inek sayısına göre olayın ciddiyetini belirliyor ve karara varıyor. Ancak evliliğin bitmesine erkek sebep olmuşsa artık görücü usulüyle evlenemiyor.

Yoksulluk, diğer sayısız sosyo-dini uygulamaların yanı sıra zorunlu evlilikler ve ölümlerle ilgili gelenekler nedeniyle Bonda halkı arasında temel bir sorun haline gelmiş durumda.

Bu gelenekler tabii ki de ne topluluğun sağlık durumunu ne de ekonomik durumuna hiçbir katkı sağlamıyor, bu da halkı yoksulluğa sürüklüyor. Sadece mahsul üretimi ile koca bir halk geçinemiyor. Açlığın üstesinden gelmek için Bonda halkı, yemek için genellikle borç alıyor. Krediler genellikle nakit veriliyor ve bir topluluk üyesinden veya mülk ya da toprak sahibi bir kişiden alınıyor. Nakit olarak alınan kredilere faiz oranları uygulanıyor ve bu krediler genellikle ne yazık ki başlık parası, para cezaları ve sosyo-dini ayinlerin düzenlenmesi için alınıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bu Sınırlar İçinde Doğum Yapmak Yasak! Birbirinden İlginç Geleneklere Sahip Bir Köy: Mafi Dove
İnek Kanı İçmekten İnsan Avlamaya: Medeniyetten Uzakta Yaşayan En Vahşi Kabileler
İlginç Gelenekleri ile Dudaklarımızı Uçuklatacak İsmini Hiç Duymadığımız 10 İlkel Kabile

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
YORUMLAR
26.10.2022

burada kervan tersi şekilde dönüyor herhalde😅 pedofili kadınlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ