Erkan Baş'ın İşsizlik Çözümü Tartışılıyor: '6 Saatten Fazla Çalışmak Yasaklansın'

KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu programa konuk olan Erkan Baş, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi olarak nitelediği işsizlik için 'İşsizliği ortadan kaldırmak o kadar mümkün ki... Siz mesela insanları 12 saat, 14 saat çalıştırıyorsunuz. Bunun yerine çalışma saatlerini düzenleyin arkadaş, 6 saatin üzerinde çalışmayı yasaklayın, bir anda istihdamı iki katına çıkarırsınız' dedi.

Erkan Baş'ın bu sözleri Twitter kullanıcılarını ikiye böldü. Bir kesim, Baş'ın bu önerisi ile dalga geçti. 👇

Baş'ın açıklamasının saçma olmadığını öne sürenler de vardı. 👇

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
17.02.2022

bence çok mantıklı. daha uzun çalışmayı bizim insanımız da artık iyi bişey gibi algılamasın. kerizlikten başka bişey değil.

17.02.2022

Yani biraz saçma cümle kurmuş ama çalışma saatleri düzenlenmeli, adam akıllı takibi yapılmalı. Beyaz yakalıları çık ülkede 10 saatten az çalışan insan yok, bazısı 12-14 saate çıkıyor, yazık günah insanlara, bir ömürlerini patronlarına adıyorlar resmen.

Ben beyaz yakalıyım iş yerinde fiilen 10 saat bulunmak zorundayım. İş veren çalışma zamanı içerisinde istirahatim olduğunu günce 8 saat çalıştığımı, 2 saat dinlendiğimi iddia ediyor. kaldı ki ev/iş arasında küçük bir şehirde yaşamama rağmen 2 saatim gidiyor. Ha şu da var, beni her istediği zaman işe çağırabileceğini ve her zaman bana ulaşabilmesi gerektiğini ve bunun yasal hakkı olduğunu düşünüyor :) Ayrıca Erkan BAŞ adamdır, bu konuda gayet haklıdır (:

17.02.2022

İşsizliği bilmemde bence max 7 saat olmalı. çalışma saatleri bence 9:00 giriş 12:00 - 13:00 mola çıkış'ta 17:00 olmalı. işe geç kalma sıkıntısı olmamalı. İşten de geç çıkılmamalı.

17.02.2022

9:30 - 17'de olabilir. çıkış 17'yi kesinlikle geçmemeli. ben yazılımcıyım mesela 17 dedin mi daha hiç bir şey yapasım gelmiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (29)