Erdoğan ve Obama 4 Eylül'de Bir Araya Gelecek

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 Eylül tarihinde Çin'de görüşeceğini duyuruldu. Öte yandan Türkiye'nin Suriye'de Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) karşı ilerleyişini ABD'nin desteklemediği de ifade edildi.

Beyaz Saray, Başkan Obama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 Zirvesinde görüşeceklerini açıkladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin'in ev sahipliğinde, 4-5 Eylül tarihlerinde Hangzhou'da düzenlenecek G-20 Zirvesinde görüşme yapacakları belirtildi.

Türkiye'nin SDG'ye karşı ilerleyişini desteklemiyoruz

Beyaz Saray Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonuyla da ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 'Türkiye'nin SDG'ye karşı ilerleyişini desteklemiyoruz' ifadeleri kullanılırken, bu hareketin bölgedeki durumu karıştıracağı ve IŞİD karşısında birlik olma amacına aykırı olacağı belirtildi.

Pentegon'dan da benzer yönde açıklama yapılmıştı

Peter Cook 

Pentagon Sözcüsü Peter Cook da Türkiye'nin Cerablus'a yönelik operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye ve müttefiki olan muhalif gruplarla  SDG güçleri arasında yaşanan çatışmadan kaygı duyduklarını belirtmiş ve 'IŞİD'in olmadığı alanlarda çatışma kabul edilemez' demişti.

Pentagon: ‘Cerablus'ta IŞİD'in Olmadığı Alanlarda Çatışma Kabul Edilemez’

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Türkiye'den İsrail Kararı: Türkiye, İsrail ile Tüm Ticari İlişkilerini Durdurdu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
29.08.2016

Ben bu Amerika kadar duzenbaz, serefs*z, ahlaksiz, mide bulandirici bir ulke gormedim ya! Her pisligin basi bunlar! Ama ister bu dunyada ister diger dunyada hak ettikleri eziyetleri, cezalari cekecekler!

29.08.2016

Obama'ya https://pbs.twimg.com/media/CrDExFtWgAE1KLm.jpg bu fotoğraf hakkın da ne düşündüğünü sormasını rica ederdim fırsatım olsa. Ama yok. Ne olacak biliyor musunuz ? Mazlumun ahı en ağır şekli ile çıkacak. ALLAH yarına bırakır yanına bırakmaz.

29.08.2016

Keşke Türkiye'de görüşseler de bir yiğit çıkıp şu kafiri gebertse.

29.08.2016

Müslümanlık sadece imaj. ABD başkanlarının hepsi emir kulu. Abilerinin dediklerini uyguluyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (12)