'Erdoğan ve Fidan, Obama'nın Uyarılarına Uymadığı İçin Zarrab Dosyası Açıldı' İddiası

2013 yılında Obama’nın, Beyaz Saray’daki kırmızı odada ağırladığı Erdoğan ve Fidan’a 'Ne yaptığınızı biliyoruz, bir daha yapmayın bunu' dediği ve 2013 yılındaki o uyarıya uyulmaması nedeniyle Zarrab dosyasının açıldığı iddia edildi. 

Yemekli toplantıda dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da vardı. Kırmızı odadaki akşam yemeğinde Hakan Fidan, Erdoğan’ın hemen solunda oturmuştu. 

Bugün basına ABD Başkanı Obama’nın, Mayıs 2013’te Beyaz Saray’da ağırladığı dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı uyardığı iddiası yansıdı. 

Cumhuriyet gazetesinden İlhan Tanır’ın Amerikalı kaynaklara dayandırdığı haberindeObama, Erdoğan ve Fidan’ı 'Ne yaptığınızı biliyoruz, bir daha yapmayın bunu' şeklinde uyardığı öne sürüldü.

İddiaya göre toplantının bir başka yerinde Obama’nın doğrudan Fidan’a dönerek 'Özellikle gözümüz artık senin üstünde' diyerek açık bir uyarı daha yaptı. Toplantıda 'illegal faaliyetlere' dikkat çekildiği, 2013 yılındaki o uyarıya uyulmaması nedeniyle Zarrab dosyasının açıldığı ifade ediliyor. 

Haberde ismi belirtilmeyen kaynakların aktardığı bilgiye göre Zarrab dosyasında Türkiye ile ilgili gelişmeler bu haftadan itibaren başlayacak. Asıl duruşmalar ise Eylül’de...

Önce takip etmiş sonra silmişti

Öte yandan gazeteci Nedim Şener dün Posta'da yayımlanan 'Hedef Erdoğan' başlıklı yazısında, 19 Mart günü Miami’de FBI tarafından tutuklanması sonrası New York’un ünlü savcısı Preet Bharara'nın Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı takibe aldığını vurguladı ve bunun tek bir anlamı olduğunu yazdı:  'Mesaj vermek'

'Bharara, dilekçesinde doğrudan Erdoğan’ın da adını geçirdi'

Hürriyet gazetesinin Washington temsilcisi Tolga Tanış’ın 'Türk_ABD ilişkilerinde Zarrab Gölgesi' başlıklı yazısını okuyunca artık şüphesi kalmadığını ifade eden Şener 'Amerika’nın hedefi Erdoğan’dır' diyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'Dosyayı savcıya bakan verdi'

Şener şöyle devam ediyor: 

'Savcı, Rıza Sarraf’ın İran’a yaptırımları delerek ‘ABD’nin huzur ve güvenliğini gerçek anlamda riske soktuğunu’ bunu da Türkiye’deki nüfuzlu kişilerle yaptığını iddia ediyor.

Savcı’ya göre, eğer Sarraf kefaletle bırakılırsa Türkiye’ye kaçabilir ve siyasilerle olan ilişkisi nedeniyle de ABD’ye iade edilemez. Tolga Tanış’ın yazısında ilginç bir ayrıntı var: Bu tür önemli davalarda politik müdahale, iddianame çıkmadan önce mümkün, sonrasında değil.

Hatta FBI’ın yürüttüğü bu tür büyük soruşturmaların hangi savcıya verileceğine de bizzat ABD Adalet Bakanı karar veriyor. Tercümesi, 2010 yılından beri FBI’ın yürüttüğü soruşturma dosyası Savcı Bharara’ya ABD Adalet Bakanı tarafından verilmiş.

Bu da dosyanın politik yönü. Tolga Tanış yazısında “Bu konunun nereye uzanacağını şimdilik bilmiyoruz” diyor. Bence nereye uzanacağı belli; hedef Erdoğan.'

Cumhuriyet, Hürriyet ve Posta

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
31.05.2016

gözümüzün önünnde pydye pkkya silah sevkeden amerika,girdiği ırakta libyada bilimum işgal ettiği ülkelerde tonlarca altını çalıp amerikaya götüren amerika, ama amerikaya kalsa çıkarlarına uymayan herkes suçlu.tamam zarrab temiz bir adam değil ama adamın tutuklanma gerekçesi hayret verici. amerikan ambargosunu delmek..sırf zarrrab yüzünden iranın ambargosunu kaldırdı bu şerefliler..

Amerika oyle serefsiz bir ulke ki ucuncu dunya ulkelerinin basina hep seref yoksunlarini sectirtiyor.

31.05.2016

Nasıl olur? Tayyip köpeği olduğu Amerika'nın emirlerinden asla çıkmadı ki. Ülkede kutuplaşmayı sağladı, parsel parsel sattı, orta doğunun yıkılmasında öncülük etti, Türkiye'nin bölünmesine zemin hazırladı, Türkiye'ye 20'den fazla Amerikan üssü kurulmasına izin vererek orta doğunun Türkiye'den kalkan uçaklarla vurulmasını sağladı, ülkesi Avrupa ve Amerika tarafından kurulan ve desteklenen IŞİD tarafından işgal edilen ve Amerika'nın BOP'una karşı ülkesini savunmaya çalışan Esad'ı zalim gösterip kendini iyilik meleği olarak gösterdi, Suriye'lileri ülkeye doldurarak gelecekte ülkenin ağzına sıçma planlarının temellerini attı, çözüm süreci yalanıyla terörün büyümesine olanak sağladı, orduda kariyeri başarılarla dolu ve terörü bitirme noktasına gelen teröristlerin korkulu rüyası komutanları darbe yalanlarıyla içeri attı,

31.05.2016

terörü sadece kitaplardan bilen adamları terör uzmanı diye atadı, papaz eriğini imam eriğine çeviren muhteşem icatlara öncülük eden TÜBİTAK'ın başına "hayvanat bahçesi" müdür atadı. Bu liste uzaaar gider. Adnan Menderes, Turgut Özal gibi zamanında Amerika köpekliği yapanların sonu bellidir. Bununda sonu kaçınılmaz bunlar gibi olacaktır. O zamanları büyük bir heyecan ile bekliyorum.

31.05.2016

hahahaha :) komediye bak lan şuna inanan adam net gerizekalıdır :) uyarmış ne yaptığınızı biliyoruz demiş :)

TÜM YORUMLARI OKU (11)