Seçim tarihinin yaklaşması ile beraber farklı anket sonuçları da basına yansımaya devam ediyor. Hemen her anket çalışmasına göre Cumhur İttifakı'nın oyları eriyor.
Seçim tarihinin yaklaşması ile beraber farklı anket sonuçları da basına yansımaya devam ediyor. Hemen her anket çalışmasına göre Cumhur İttifakı'nın oyları eriyor.
Fotoğraf: AFP / Aris Messinis
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, MAK Danışmanlık Araştırma, Haziran 2021 ila Haziran 2022 arasında yaptığı 12 ayrı araştırmanın sonuçlarını karşılaştırdı.
Hayat pahalılığı başta olmak üzere vatandaşın kronikleşen sorunları Cumhur İttifakı'nın oylarını eritti.
Haziran 2021 anketinde Millet İttifakı yüzde 42.4 iken Cumhur İttifakı yüzde 42.7 idi. Ağustos ayında Millet İttifakı 44.5'e çıkarken, Cumhur'un oyu 41.5'e geriledi. Sonraki aylarda aynı düşüş sürdü: 44.9-40, 46-39.6, 45.5-40.1, 46.8-39.1, 47.6-37.5, 48.5-37.5, 49.5-36.4, 50.2-34.9 ve 51,3-34.1.
MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, anketlerdeki değişimi Sözcü'ye değerlendirdi:
“Son bir yıl içinde Cumhur İttifakı'nın bileşenleri Ak Parti ve MHP'de hemen her ay düzenli bir oy düşüşü yaşanırken, Millet İttifakı'nın bileşenlerinde de sistematik oy artışı dikkat çekiyor. Zira; seçmen davranışı incelendiğinde ittifaklar arası geçirgenliğin yüksek olduğu bir dönemdeyiz. AK Parti ve MHP tabanında özellikle İYİ Parti'ye ciddi oy akışı yanında AK Parti'den DEVA, Gelecek, BTP, Zafer Partisi'ne de oy geçirgenliği çok yüksek. Millet İttifakı'nın havuzuna su taşıyan kanallar açık, Cumhur İttifakı'nın girişi kapalı. Geçmişte Ak Parti'den MHP'ye olan oy geçirgenliği bitmiş durumda. Oy transferi Millet İttifakı'na doğru.”
bir anketin daha doğru cıkması temennisi ile, herkese iyi günler
Yurtdışında yaşayıp sosyal platformlarda AKP'nin ekonomi ve mülteci politikalarını savunan Reis sevdalıları yeterince çalışmıyor demek ki!
"Biz oy vermedik ki" dönemleri geliyor. Bir zamanlar övgüyle bahsettikleri Gülen'i nasıl bugün lanetle anıyorlarsa yarın aynısını Erdoğan için yapacaklar.