Erdoğan, Türkiye'ye İlk Ziyaretini Gerçekleştiren Scholz'dan İlahiyat Fakültesi İstedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'dan Almanya'da bir ilahiyat fakültesi kurulmasını istedi. Ortak basın toplantısında konuşan Scholz ise 'AB ile Türkiye arasındaki enerji işbirliği çok önemli' dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Schozl ile birlikte ortak basın toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı ErdoğanAntalya Diplomatik Forumu'na ilişkin olarak, 'Antalya zirvesi önemli bir başarıdır' yorumunda bulundu. Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’dan Almanya’da Türk-Alman Üniversitesi ve bu üniversite bünyesinde ilahiyat fakültesi açılmasını talep ettiğini söyledi.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında “Kalıcı ateşkesin tesisi konusundaki çabalarımızı yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz. Avrupa güvenliğine yönelik önlemleri alırken diğer yandan çözüme dönük diplomatik çabaların hızlandırılmasında mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Scholz, Putin'e çağrıda bulundu

Almanya Şansölyesi Scholz, Rusya lideri Putin’e Ukrayna konusunda çağrıda bulunarak, “Artık durun diyoruz. En kısa zamanda silahların susması gerekiyor” dedi.

Ayrıca, Scholz “Özellikle Montrö Anlaşması uyarınca boğazların tarafların savaş gemisine kapatılmasının krizin daha da tırmanmamasına önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için teşekkür borçluyuz” şeklinde konuştu.

Scholz, “Türkiye ve AB işbirliği için gelecekte burada bazı planlarımız var. Üst düzey diyalog formatlarını devreye sokacağız, gümrük birliği konusunu da görüşmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Türkiye Rusya'dan silah almaya devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Rusya’dan silah almaya devam edip etmeyeceği sorusuna “Şu andaki şartlar içerisinde gelecek ne gösterir, onu şu anda konuşmak erken olur. Şartlar ne getirir ne götürür onu görmek lazım” cevabını verdi.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
Yüz Binlerce Eve Tebligat Yolda: Tapuda Yeni Dönem! Ceza Yüzde 100'e Çıkarıldı
İsrail'in Eurovision'da Men Edilmediği Açıklandı: 5 Ülke Eurovision'dan Çıktığını Açıkladı
YORUMLAR
14.03.2022

istedigi seye bak!!!!

14.03.2022

Yemin ederim memleket için hayırlı tek bir işi yok

14.03.2022

ya sen nasi bı kralsin cami de yaptirsinmj abisine

TÜM YORUMLARI OKU (15)