Erdoğan Togg'u Teslim Alırken 'Torpil' İsteyenlere Mesaj Yolladı

Yerli otomobil Togg'un ilk teslim töreni bugün Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti.

Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarciklıoğlu, Tuncay Özilhan, Bülent Aksu, Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu ile TOGG CEO’su Gürcan Karakaş katıldı.

Teslim töreninde Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'a 'Anadolu kırmızısı ve Gemlik mavisi' Togg T10X modeli araçlar teslim edildi.

Erdoğan, '2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz' ifadelerini kullandı.

Araçla yaptığı kısa sürüşün ardından sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Kamu bankalarının kredi imkanları müsaittir. Bizden torpil filan isteyenler var. Dedik; Biz torpil işine pek bakmayız..." dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: 'Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. Bu projeye iftira derecesine varan ithamlarda bulunuldu. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı. Tüm testleri alnının akıyla vermiş. Elektrikli araç testinden tek seferde geçmiş bir otomobildir. Bu vesileyle tüm babayiğitleri ve projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum.'

Emine Erdoğan ise "Arabanın kullanımı çok rahat, yağ gibi akıyor. Harika bir araç" değerlendirmesi yaptı.

Ruhsatı Emine Erdoğan'a ait kırmızı Togg'un '34 EE 2071' olan plakası da dikkat çekti.

Aracın plakası ile ilgili sorgulama yaptığını söyleyen gazeteci Murat Ağırel, söz konusu plakanın oldukça fazla kaza geçmişi olan bir araçtan çıkma olduğunu söyledi ⬇️

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Erdoğan ve Ailesi Bugün İlk Togg'u Teslim Alıyor

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
YORUMLAR
03.04.2023

Parasını vermişler mi yağ gibi akan araçların :) Bir de araba için Cumhurbaşkanından torpil yaptırmaya çalışılıyorsa bu torpil işinin suyunun çıktığının resmidir!

Pasif Kullanıcı
03.04.2023

Sende katıldın mı ön siparişe artankara hocam çıktı mı, son durum nedir

03.04.2023

Gelirken bir yüzük ile gelmişti giderken ülkenin tüm geçmişini geleceğini çaldılar yetmiyor birde arabaları da çalacaklar bunların çok ağır bedeller olmalı hesap günü geldiğinde

03.04.2023

Emine'ye bak sen, yağ gibi akıyor demek

TÜM YORUMLARI OKU (13)