Erdoğan Talimat Vermişti: Gıda Komitesi 'Fahiş Fiyatlar' İçin Toplandı

'Gıda Komitesi' son dönemde artan gıda fiyatlarına çözüm bulmak amacıyla Maliye Bakanlığının ev sahipliğinde toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyat artışına çözüm bulunması için talimat verdiği kısa süre önce medyaya yansımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yağ, bakliyat, sebze ve meyvede fiyatlar öncelikli meselemiz' diyerek ekonomi kurmaylarına talimat verdiği belirtiliyordu.

Bu doğrultuda Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Gıda Komitesi), Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde bu akşam saat 20.00'de toplandı.

Toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'in katılacağı açıklanmıştı.

Komitenin, gıda fiyatlarında kalıcı düşüş sağlayacak ve tarım üretiminde maliyetleri düşürecek yapısal dönüşüm adımlarını görüşeceği belirtildi.

Bu kapsamda, 81 ilde planlama yapılarak arz açığı olan ürünlere öncelik verilerek, stok ve piyasa takibini etkinleştirecek düzenlemeler üstünde duruluyor.

Son dönemde basına yansıyan zam haberleri 👇

Kilosu 90 TL'ye Dayanan Beyaz Peynir İçin Süpermarketlerin Alarm Takması Sosyal Medyanın Gündeminde
Alarm Takılmasına Alışamamışken, Ayçiçek Yağına Yüzde 20'lik Yeni Zam İddiası Sosyal Medyanın Gündeminde
Türkiye, Gıda Zammında OECD Şampiyonu Oldu
Bir Market Çalışanı Tarafından Paylaşılan Birkaç Ay İçinde Gelen Fahiş Zamlar Yüzünüze Tokat Gibi Çarpacak

Popüler İçerikler

Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl Asgari Ücretlinin Enflasyona Nasıl Ezdirildiğini Verilerle Açıkladı
Serdal Adalı, Ricardo Quaresma'ya Jübile Yaptıracağı Tarihi Açıkladı
YORUMLAR
28.01.2021

yapisal problemlerden kaynaklanan sorunlar oyle tepeden inme padisah fermanlariyla cozulmez. zati sahaneleri dolar kuru faiz olaylarinda bunlari ogrenememis.

28.01.2021

Vergi yükü, enerji zamları (elektrik, su, doğalgaz, benzin mazot) geri çekilmeli. İlk adım enerji şirketleri yöneticilerinin göt gezdirme masrafını halka kilitlemekten vazgeçilmeli. "Sayaç okuma bedeli " adı altındaki soygun bitmeli. Deli dumrul vergileri gözden geçirilerek oranlar özellikle gıda üreticileri için düşürülmeli. Ayrıca tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılık en aza indirilmeli. Yerli kaynaklar ile üretim yapılmaya çalışılmalı (Seka, Tümosan, Şeker fabrikaları vs gibi kaleler dağıtılmamalıydı) . Ziraat, gıda mühendisleri ve veteriner hekimler donanımlı hale getirilmeli verim arttırılmalı. Market fiyatları düzenli olarak denetlenmeli, madrabazlık oranı minimuma indirilmeli. Yerli malı haftası etkinlikleri yeniden yapılmalı, halk gıda israfı konusunda bilinçlendirilmeli.

28.01.2021

Şurda seçime kaldı 2 yıl (O da bir ihtimal). Bu dediklerinin seçime hiçbir faydası olmaz. Oluşturacakları finansal sorunlardan hiç bahsetmeyelim zaten. Sen bu işin olurunu söyle de anlaşalım...

28.01.2021

Şimdi ben elime balyoz alıp evi yıksam, altında ezilenler çok yaygara koparınca da yapısal reform yapayım desem olur mu? Ben kendi ellerimle 1 saatte yıktığım o evi yeniden yapmak 1 ay almaz mı? En başta neden yıktın sen beyinsiz misin diye bana sormazlar mı? Benim o evi yıkmak ile bir menfaat sağladığımı, bana yardım edenlere de bi sakal ateşlediğimi düşünmezler mi? Bu kadar.

TÜM YORUMLARI OKU (12)