Erdoğan mı? Kılıçdaroğlu mu? Siyasilerin Sandıklarından Hangi Aday Önde Çıktı

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylamasında siyasi isimler oylarını kullandı.

İşte siyasi isimlerin sandık sonuçları: 

Kılıçdaroğlu, oy kullandığı sandıktan 1'inci çıktı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2'nci turu için Çankaya ilçesindeki Arjantin İlkokulu'nda 4221 numaralı sandıkta oy kullandı. 318 seçmenin oy kullandığı sandıktan Kılıçdaroğlu'na 224 oy, Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ise 90 oy çıktı. Sandıktan 2 oy boş çıkarken, 2 oy da geçersiz sayıldı. 

14 Mayıs’ta yapılan seçimde Kılıçdaroğlu'na 229 oy, Erdoğan'a 90 oy, Sinan Oğan'a ise 6 oy çıkmış; 5 oy boş çıkarken, 1 oy da geçersiz sayılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oy kullandığı sandıktan 1'inci çıktı

Muharrem İnce'nin oy kullandığı sandıktan Kılıçdaroğlu çıktı

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2'nci oylaması için Ankara'daki Yaşamkent Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde oy kullandı. 

İnce'nin oy kullandığı 4617 nolu sandıkta 358 seçmen oy kullandı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğluna'na 295 oy, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a ise 59 oy çıktı. Sandıktan çıkan 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Ahmet Davutoğlu’nun sandığından Kılıçdaroğlu çıktı

Bakan Karaismailoğlu’nun oy kullandığı sandıktan Kılıçdaroğlu çıktı

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında Trabzon’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun oy kullandığı 2045 nolu 356 seçmeni bulunan sandıktan 307 oy çıktı.

Oylardan 149’u Recep Tayyip Erdoğan'a, 154’ü Kemal Kılıçdaroğlu'na çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Bakan Karaismailoğlu’nun oy kullandığı aynı sandıktan; 1 oy farkla Erdoğan önde çıkmış, adaylardan Kemal Kılıçdaroğlu 147, Sinan Ogan da 29 oy almıştı.

Bakan Varank'ın oy kullandığı sandıktan Kılıçdaroğlu çıktı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın oyunu kullandığı Osmangazi ilçesindeki Şehit Bakım Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’nda kurulan 3148 numaralı sandıkta sayım işlemi tamamlandı. 

368 seçmenden 304’ünün oy kullandığı sandıkta oyların tamamı geçerli sayılırken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 190 oyla sandıktan birinci isim olarak çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 114 oy aldı.

Bakan Kirişci'nin sandığından Erdoğan çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasında oyunu Şehit İdari Ateşe Gelip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 2208 nolu sandıkta kullandı. Saatler 17.00'yi gösterdiğinde sandık, görevliler tarafından açılarak oyların sayımına başlandı.

388 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta 324 seçmen oy kullandı, oyların 5'i geçersiz sayıldı. Yapılan sayımda geçerli 319 oyun 245'ini Recep Tayyip Erdoğan alırken, Kemal Kılıçdaroğlu'na ise 74 oy çıktı.

Bakan Nebati'nin sandığından Erdoğan çıktı

AK Parti Sözcüsü Çelik'in sandığından Kılıçdaroğlu çıktı

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
28.05.2023

ben bu işten şüphelenmeye başladım... çalınmaması imkansız... acaba nasılsa mecliste çoğunluk ellerinde olduğu için Kılıçdaroğlu CB kazansada bir işe yaramaz diyemi düşünüyolar yoksa gerçekten bu defa sandıklar hakkıyla korundumu... anka yı izliyorum gözlerim kapalı KK önde kazandı gibi

28.05.2023

20 senedir oy kullanıyorum 20 senedir bunlqr iktidarda daha çalmadıklari seçim görmedim... muhalifler akp koyunları gibi boş beleş değil adamların işleri güçleri yoğun illaki küçük bir kısım kullanmayabilir... aa bir konuda muhalifler sandığa gitsin diye il başkanlıklarından para almıyor bu liste böyle uzar gider... şahsen kesinlikle kk kazansın istemiyorum çünkü meclis çoğunluğu akp de şimdi Kılıçdaroğlu kazansa bile yapacağı işler sınırlı olacak akp yine çalmaya devam ederken Muhalefet pislik.engellemeye çalışacak... sonrada ak koyunlar çıkıp noldu hani yapamadiniz ülkeyi batırdiniz diyecek... en iyisi Barbaros Şansal in dediği gibi Tüm Türkiye bokunda boğulsun boşverin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ