Erdoğan: 'Merkel’e 8 Milyon Öğrencimiz Var Deyince 'Üff' Dedi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Türk yükseköğretim sistemi ileri bir seviyeye ulaştı. Üniversite sayımızı 77'den 207'ye çıkardık. Almanya'dan çok çok ilerdeyiz onu söyleyeyim, Merkel'e 8 milyon 400 bin üniversite gençliğimiz var deyince şöyle bir üff dedi' ifadelerini kullandı.

Rize'de kendi adını taşıyan üniversitenin ek bina açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli uzay programından Türkiye'deki üniversitelerin sayısına, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da dağıttığı 40 bin tablete kadar pek çok farklı konuya değindi.

Konuşmasında bir de özeleştiri yapan Erdoğan, 'Aile konularında arzu ettiğimizi yapamadık' dedi.

Detaylar için bakınız 👇

Erdoğan'dan Özeleştiri: 'Aile, Kültür ve Eğitim Konularında Arzu Ettiğimiz Gelişimi Sağlayamadık'

"Merkel 'üff' dedi, şaşırdı" 🎥

Erdoğan, Türkiye'deki üniversite sayısı ile ilgili konuşurken Almanya Başbakanı Merkel ile olan bir diyaloğuna da değindi:

'Üniversite sayımızı 77’den 207’ye, öğrenci sayımızı bir milyondan, Almanya’dan çok çok ilerdeyiz onu söyleyeyim, Merkel’e 8 milyon 400 bin üniversite gençliğimiz var deyince öyle bir 'üff'ledi, şaşırdı.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Gine Körfezi'nde Korsanların Kaçırdığı 15 Türk Denizci Serbest Bırakıldı!
Meteoroloji Açıkladı: Marmara'da Kar Kalınlığı 30 Santimetreyi Bulacak
7 Köpek Can Verdi! Ankara'da Sokak Köpekleri Dağlık Alanda Ölüme Terk Edildi

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
İçimizin Yağları Eridi: Kızılcık Şerbeti'nde Fatih, Doğa ve Giray Öpüşmesini İlk Sıradan İzledi!
YORUMLAR
12.02.2021

Diplomalı işsiz ordusundan övgü açlığı çekmek, bir ülkenin başkanı diğerine bunu neden söyleme ihtiyacı duyar ki kompleks mi algı yoksunluğu mu anlamak zor :)) Lambaya üff de çoğu Almanya'ya kaçmaya çalışıyor. Merkel:"8 milyonda mülteciniz var üfleyim de sön" Bu arada 8 milyondan en zeki bir kaç bininin Almanya'ya kaptırılacağı ve onca üfürükten özel üniversitenin açılmasına ön ayak olunup eğitimin kalitesizleştirilmesi de ayrı konu olunca üflenmesi normal.. "Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şart yok, işsizlik yok iş beğenmiyorlar" nitelik-nicelik üff

Pasif Kullanıcı
12.02.2021

Peki kaç tanesini mezun olunca iş hayatına entegre edebildiğimizi de sordu mu? Merkel'in içinden "Bana eleman yetiştirdiğin için teşekkür ederim" dediğine eminim ama ispat edemem.

Pasif Kullanıcı
12.02.2021

Biz de Afganistan ve Suriye'nin yetişmiş(!) insanlarını alıyoruz işte.

12.02.2021

Almanya Göttingen de bulunan Georg August Ünivesitesi Fizik, Kimya ve Tıp alanında 40 Nobel ödülü aldı. Yaklaşık 200 tane Türk Üniversitesinden bir teki bile bir Nobel ödülü alamadı. Konu bu kadar basit.

TÜM YORUMLARI OKU (47)