Erdoğan Kira Artışları ve Burslar Hakkında Konuştu: 'Abartılacak Bir Sorun Yok, Elinize Dilinize Dursun'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan Amerika Birleşik Devletleri'ne hareketi öncesi açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, kira ve gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili gelen soruya 'Suistimal varsa, takiple bu zulmün önüne geçeceğiz. Marketlerde ciddi fiyat farklılıklarıyla ilgili bizzat kendim de ilgileneceğim. Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık' sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

  • Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Gerekli bakan arkadaşlarımızın vesilesiyle bu konuda adım atacağız. 

  • Bizim atacağımız adım şu, zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerde bu denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. 

  • İnşallah ABD dönüşü de bizzat kendim de ilgilenmek suretiyle üzerine gideceğiz.

Erdoğan, fahiş kira artışına gösterilen tepkileri 'abartılı' buldu:

  • Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket eden medya grupları var. Onlar devamlı karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Ne yaparsa yapsın kervan yürüyor. 

  • Hiçbir dönemde olmadığı kadar yalan atıyor ki bir sene içerisinde bu sorunu bitirecekmiş. 

  • Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Bizim üniversite öğrencilerine yönelik atılan adımlar hiçbir dönemde atılmış değil.

'Üniversite öğrencilerinin aldığı burs biz geldiğimizde 45 liracıktı.'

  • Bu şehirleri dolaşıyorum ben nerede ne var yerinde gezerek görüyoruz. Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil.

  • Üniversite öğrencilerinin aldığı burs biz geldiğimizde 45 liracıktı. 650 liraya çıktı nereden nereye geldi. 

  • Asistan seviyesinde olanlar neredeyse asgari ücrette bir ücret alıyorlar bu noktaya geldi. Fakat bunlar bunu görmek istemiyorlar görmeyecekler de. 

  • Harçlarla ilgili uzun yılların sorunuydu. Bu harçları kim kaldırdı, biz kaldırdık. Sizin döneminizin sorunu olan harçları biz unutmadık. Bunlar CHP döneminden gelen sorunlardı bunları biz kaldırdık.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
1 Mayıs Ablukada: Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı, Yollar Kapatıldı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
19.09.2021

Ülkemden nefret ettirdiler

19.09.2021

Gidebilirsin başka yere memnun oluruz.. ama siz gidermisiniz başka yere tatlı su kurnazı sizi …

19.09.2021

Bari konuşma bir ya sus :D

19.09.2021

Senmi konuşacaktın gerzek.. Reis olmasa sen şu yazıyı bile yazamazdın ama mal olduğun için anlaman zor..

19.09.2021

Allah aşkına biz geldiğimizde dediği, o zaman doğan çocuk şimdi neredeyse üniversiteden mezun olacak. 2002 yılına baktım, evet 45 TL, ama o zaman çeyrek altın 32 TL'ydi. Şimdi burs 650 TL, çeyrek altın 800 civarı. Bunu tüm gıda/gıda dışı ne varsa her şeyde benzer olarak hesaplayabilirisiniz. 2002'de 45 TL ile alınan çay, yağ, ekmek, makarna gibi malzemelerin fiyatını bulun internette, ne kadar alınıyor. Şimdi ne kadar alınıyor? Venezuela da asgari ücrete %300 zam yapıyor mesela ama parasının yine kıymeti yok. Önemli olan alım gücünde olan değişimdir.

Nerden baktın acaba internete yaz direk önüne çıkıyor 60 65 civarıydı diyo hangi zihniyetle baktın buldun 32 TL ye

TÜM YORUMLARI OKU (72)