Erdoğan 'İnancımızla Ters Yanı Yok' Dediği Taliban'a Bu Kez Tepki Gösterdi: 'Yasak Gayri İslami'

Cumhurbaşkanı Erdoğan kadınlara eğitimi yasaklayan Taliban yönetimine 'Engelleme anlayışını biz gayri insani ve gayri İslami buluyoruz' diyerek tepki gösterdi. Erdoğan, Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinden kısa süre önce yaptığı açıklamada 'Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok' demişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumnurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

Afganistan'daki Taliban yönetiminin kadınlara ve kız çocuklarına eğitimi yasaklamasına tepki gösteren Erdoğan, 'Afganistan'da son dönemdeki başörtülü kızların okullarda okutulmasını engelleme anlayışını biz gayri insani ve gayri İslami buluyoruz. Bu kızlar okullarda okutulmalıdır. İslam böyle bir şeyi kabul etmiyor. Tam aksine beşikten mezara kadar ilim almayı istiyor' dedi.

"Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok" demişti

Taliban 2021 yılının ağustos ayında Afganistan'da iktidarı ele geçirmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban'ın iktidara gelmesinden kısa süre önce Kâbil Havalimanı’nın güvenliğinin Türkiye tarafından sağlanması konusunda açıklama yaparken “Bu arada Taliban’ın bazı rahatsızlıkları söz konusu. Taliban’la da bu süreci görüşmek suretiyle nasıl ki Amerika ile bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa herhalde Taliban’ın Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Taliban'ın yasak kararı

Taliban: 'Kadınların Eğitimini Yasaklamadık, Erteledik'

Taliban yönetimi, bir süre önce kadınların yüksekokul ve üniversitelere gitmesini yasaklamıştı. 

Taliban, kadın öğrencileri 'başörtüsünü düzgün takmamakla' ve 'Afganistan kültürüyle uyuşmayan bilim konularını takip etmekle' suçlayarak kararı savunmuştu.

Taliban daha sonra yasağın kapsamını genişletmişti. Ülkede kız çocuklarının 6. sınıftan sonra örgün eğitime devam etmesine izin verilmeyeceği bildirilmişti. 

Son olarak Afganistan'da geçici hükümetin sözcüsü Süheyl Şahin, kadınların ve kız çocuklarının okula gitmesinin yasaklanması kararıyla ilgili 'Bunun kadınların eğitim görmesine kalıcı bir yasak olmadığını açıkça belirtmek isterim, eğitimleri için elverişli bir ortam yaratılana kadar ertelendi' açıklamasını yapmıştı.

Popüler İçerikler

Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
11.01.2023

E seçim yaklaşıyor, reisimizin de liberal müslümanların oylarına ihtiyacı var ve gereğini yapıyor.

11.01.2023

Bıktım lan sizin kokuşmuş inancınızdan da sizden se

11.01.2023

Islam yok olsun Bence

11.01.2023

E der ne olmuş ? Zamanında da kardeşim esed katil esed şimdi kankam esed diyor. Bunlara alışın artık

11.01.2023

Kardesim diyor simdi Idlibe cihatci lari satacak yine 4 milyon isidci Arabi daha ulkeye getirecem Mujde mujde Rte

TÜM YORUMLARI OKU (29)