Erdoğan’ın Öfke Nöbetleri Top 5

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın 146′ncı kuruluş yıldönümü törenindeki konuşması Başbakan Erdoğan’ı bir kez daha ‘hiddetlendirdi’.

Kürsüdeki Feyzioğlu’nun sözünü kesen, ayağa kalkarak bağırmayı sürdüren Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de sakinleştiremedi.İlk kez değil

Feyzioğlu’yla tartışmasının ardından yanındakilerle birlikte salonu terk eden Başbakan Erdoğan’ın öfkesi kameralara ilk kez yansımıyor.

Erdoğan’ın ‘öfke’yi de propaganda amacı olarak bilinçli kullandığını savunanlar olsa da, Başbakan genellikle hazırlıksız yakalandığı durumlarda kontrolü  ‘kaybediyor’.

1- Ananı da al git

Başbakan Erdoğan’ın 11 Şubat 2006’daki Mersin gezisinde ‘Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?’ diyen çiftçi Mustafa Kemal Öncel’e “Ananı da al git” yanıtını vermişti.

2- Daha da Davos’a gelmem

29 Ocak 2009′da Davos Ekonomik Forumu’nda düzenlenen panelde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve moderatör Washington Post gazetesi köşe yazarı David Ignatius’la tartışan ve “Daha da Davos’a gelmem” diyen Erdoğan, daha sonra yapılan basın açıklamasında tepkisinin Peres’e, İsrail halkına ya da Yahudilere değil panelin yöneticisi Ignatius’a olduğunu savunmuştu.

3- Yüzde 50′yi evinde zor tutuyoruz

Gezi eylemlerinin yükseldiği Haziran ayının başında Fas, Cezayir ve Tunus’a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde havalimanında basın toplantısı düzenleyen Başbakan, Reuters muhabiri Birsen Altaylı’nın sorusuna verdiği yanıtın ardından Altaylı’yla tartışmaya girmiş, “Yüzde 50′yi evlerinde zor tutuyoruz” ifadesini de bu konuşma sırasında dile getirmişti.

4- ‘Alo Fatih’i sordu, fırçalandı

İspanya Başbakanı Rajoy ile 11 Şubat 2014′te düzenlediği basın toplantısında Zaman muhabiri Ahmet Dönmez’in, Alo Fatih ve Urla villlarına ilişkin sorularına kızan Başbakan, Dönmez’i canlı yayında‘fırçaladı’.

5- Edepsizlik, terbiyesizlik yapıyorsun

Danıştay’ın 146. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan’ın hışmına uğradı. Erdoğan, siyasi bir konuşma yaptığı gerekçesiyle kürsüdeki Feyzioğlu’na, “Edepsizlik, terbiyesizlik yapıyorsun” sözleriyle tepki göstererek salonu terketti.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı